Uitvaart (27 okt 2020)

Muziek Sjef Diederen blijft geliefd bij Limburgse uitvaarten

Sjef Diederen is de meest gedraaide artiest tijdens begrafenissen en crematies in Limburg. Zijn nummer Geneet van ’t Laeve staat op nummer één van populaire uitvaartnummers.

liveblog corona coronavirus horeca afhaal
LIVE: Oproep om scholen zolang mogelijk open te houden

De coronacijfers lopen op en de ziekenhuizen krijgen het steeds drukker. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

Woningoverval Straelseweg Venlo (15 jun 2020)
Slachtoffer gewapende overval Venlo dacht laptop te kopen

De daders van de gewapende overval in juni op een woning aan de Straelseweg in Venlo hebben verkoopwebsite Marktplaats misbruikt om hun slachtoffer te misleiden.

ANP-331632129
Honderden geheime gesprekken met advocaten opgenomen

Sinds begin dit jaar zijn er 321 gesprekken tussen gevangenen en hun advocaat opgenomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Een fout, zegt de gevangeniskoepel, maar advocaten zijn desondanks bezorgd.

kernafval, vaten, radioactief, giftig (stock)
Timmermans: 'Laat kerncentrale Maasbracht onderzoeken'

"Maak de rekensom en trek dan je conclusies". Dat is het advies van Frans Timmermans voor het onderzoeken van de bouw van kerncentrales in Limburg. Provinciale Staten in Limburg drong afgelopen maand aan op een onderzoek.

plenaire zaal tweede kamer (22 sep 2020)
CDA-Limburg tevreden over Limburg-gehalte kandidatenlijst

Harold Schroeder, voorzitter van CDA-Limburg is zeer content met de Limburgse inbreng op de conceptkandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

grensstraat
Randweg Abdissenbosch opnieuw op 'laag pitje'

De komst van de randweg Abdissenbosch loopt voor de zoveelste keer vertraging op. Deze keer gooien de Nederlandse stikstofnormen roet in het eten.

hennep hennepplantage wiet wietplantage drugs (stock)_HD
Politie treft ruim 400 hennepplanten aan in woning

De politie heeft dinsdag in een woning aan de Doctor Nolensstraat in Bocholtz een hennepkwekerij ontdekt.

Edit - Gaslek Patronaatstraat Kerkrade (27 okt 2020)
Weer gaslek in Kerkrade: bewoners moeten elders overnachten

Bewoners van een appartementencomplex aan de Patronaatstraat in Kerkrade zijn dinsdagavond uit voorzorg geëvacueerd nadat een gaslek was ontdekt. Niemand raakte gewond.

Martijn van Helvert
Van Helvert gaat voor herverkiezing met voorkeurstemmen

CDA-Kamerlid Martijn van Helvert zegt wel even gebaald te hebben toen hij het bericht kreeg dat hij pas op de 25e plaats van de conceptkandidatenlijst van zijn partij staat voor de verkiezingen van maart volgend jaar.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten