L1mburg Centraal The Voice of Holland (20 januari 2022)

L1mburg Centraal: The Voice: 'Ongepast, ongewenst, onveilig'

Zo ga je om met prikangst bij vaccinatie van kinderen, eerste beelden van babygiraffe GaiaZOO en meer Limburgs nieuws.

Brunssum gemeentehuis (29 jan 2021)
Opgepakte ambtenaar Brunssum had cryptotelefoon in bezit

De Brunssumse ambtenaar (23) die in november werd opgepakt, had een cryptotelefoon in haar bezit. Daarmee maakte zij gebruik van een inmiddels gekraakte berichtendienst, zegt het Openbaar Ministerie (OM) Limburg.

Misbruik kindermisbruik ontucht stock
Venlose buurt over keldermeisje: 'Vaker politie gebeld'

De strafzaak tegen Heiko L. (30) en Priscilla D., verdacht van het mishandelen en in een kelder opsluiten van Heiko's dochter, heeft veel losgemaakt bij hun oude buren in Venlo. Die hebben naar eigen zeggen vaker aan de bel getrokken en signalen doorgegeven aan hulpinstanties.

Ger Koopmans
Woensdag duidelijkheid over integriteit Ger Koopmans

De uitkomst van de provinciale enquête naar mogelijke belangenverstrengeling van oud-gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) wordt woensdag gepresenteerd. Het rapport wordt dan overhandigd aan gouverneur Emile Roemer door voorzitter Aleida Berghorst van de enquêtecommissie.

Bonnefantenmuseum Maastricht
Handhaving bij Bonnefantenmuseum: XL-museumshop mag niet

De XL-museumshop in het Bonnefantenmuseum in Maastricht mag niet door het hele gebouw lopen. Medewerkers van handhaving hebben donderdagmiddag een stokje voor de ludieke protestactie gestoken.

Sneeuw, gladheid, glad, verkeer, code geel (stock)
Code geel: kans op gladheid

Het KNMI waarschuwt voor gladheid. Daarom geldt voor Limburg vanaf donderdagavond code geel.

Ald Weishoes Venlo
Gammel Venloos monument krijgt restauratie van 4,5 miljoen

Het 17-eeuwse rijksmonument Ald Weishoês in Venlo krijgt een broodnodige restauratie: hiervoor is 4,5 miljoen euro uitgetrokken. Al 60 jaar is er niks gerestaureerd, waardoor het pand krakkemikkig en onveilig is geworden.

Tanja Groen Strabrechtse Heide Geldrop ANP
1Lunch: OM: 'Geen nieuw onderzoek Tanja Groen'

De meeste WW-gerechtigden komen uit Venlo, het Openbaar Ministerie gaat het Tanja Groen-onderzoek in de buurt van Geldrop niet verder onderzoeken en ruim dertig burgemeesters willen een fundamenteel ander coronabeleid. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zoekactie Tanja Groen Strabrechtse Heide Heeze-Leende 16 jun 2021
Geen onderzoek Tanja Groen: locatie blijkt konijnenburcht

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de drie plekken in de buurt van Geldrop waar mogelijk de stoffelijke resten van Tanja Groen begraven zouden liggen, niet verder onderzoeken. Na kort onderzoek blijkt dat het om een konijnenburcht gaat.

Mondzorgcoach_03 (20 jan 2022)
Heerlen krijgt coach mondzorg voor kleine kinderen

Het consultatiebureau bij de GGD in Heerlen is uitgebreid met een coach mondzorg. Die geeft ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar tips over hoe ze het gebit van hun kind goed kunnen onderhouden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten