Ondergelopen akker (ANP !!!)

Onderzoek slib bepaalt of boer kan oogsten

Is het slib dat na het hoogwater is achtergebleven op akkers zo vervuild dat boeren niet meer mogen oogsten? Onderzoek van het slib in de uiterwaarden van de Maas moet dat bepalen.

600 vissen weg hoogwater Broekhuizenvorst (4 aug 2021)
Visvereniging: '600 vissen kwijt door hoogwater'

Hengelsportvereniging Willem Een uit Broekhuizenvorst is alle vissen kwijt. Door het hoogwater kwamen hun visvijvers letterlijk in de Maas te liggen, waardoor ruim 600 vissen de rivier in zijn gezwommen.

Singles nav daten na lockdown (4 aug 2021)
Daten na lockdown: liefde ziet weer kans zonder mondkapje

Het aantal inschrijvingen is flink toegenomen merkt relatiebureau Mens en Relatie uit Blerick. "Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten en in de ogen kijken. Dat is belangrijk bij het ontdekken van een nieuwe relatie."

Daten
L1mburg Centraal: 'Er wordt weer volop gedatet'

Honderd jaar oude partituren gered in Valkenburg, Jos van Rey maakte zich sterk voor rampenwet, campings pakken de draad weer op en meer Limburgs nieuws.

partituren valkenburg
Watersnood: 100 jaar oude partituren gered in vriezer

Ruim 61.000 oude partituren van muziekvereniging het Koninklijk Walram's Genootschap in Valkenburg die door de wateroverlast kletsnat waren geworden, lijken gered.

Troy Toverland Achtbaan
Coronamaatregelen: attractieparken vaak helemaal vol

Vanwege de coronamaatregelen zijn attractieparken, waarvoor nu online gereserveerd moet worden, vaak helemaal volgeboekt.

Politiehelikopter
Politiehelikopter zoekt naar vermiste 80-jarige man

Een politiehelikopter is woensdagmiddag ingezet om mee te zoeken naar een toen nog 80-jarige vermiste man die voor het laatst was gezien in Merselo.

IMG_9840
Video: Waterschap Limburg ruimt afval op bij de Geul

Waterschap Limburg is woensdag begonnen met het opruimen van restafval en plastic bij de Geul in Bunde. Na een inspectie bleek zich hier het meeste afval te hebben verzameld.

JPG
Aidar (27) moest vluchten vanwege zijn geaardheid

De Rus Aidar Ismagilov (27) vluchtte afgelopen jaar naar Nederland vanwege zijn geaardheid en het feit dat hij streed voor homorechten. Hij kreeg een huis in Limburg en hoopt hier als maatschappelijk werker lotgenoten te kunnen helpen.

Honden Roermond (4 aug 2021)
Politie redt drie honden uit snikhete bestelwagen

De politie heeft woensdag in Roermond drie honden uit een bestelwagen gehaald die in de volle zon stond.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten