Twee baasjes oefenen met hun pup voor de rashondententoonstelling

MECC weer evenementenhal na lange rit als priklocatie

Na een jaar gediend te hebben als test- en vaccinatielocatie, heropent het MECC in Maastricht dit weekend haar deuren weer als evenementenhal. Er staat een grote rashondententoonstelling op het programma.

Music Machine Sittard
Nirvana met Nevermind: 30 jaar nadat de 'bom' viel

30 jaar na de release van het album Nevermind heeft de plaat van Nirvana nog altijd de status van absolute klassieker. "Elke muziekliefhebber moet dit album in huis hebben."

Kermis Weert (24 sep 2021)
De eerste Weerter kermisdag in beeld

De Weerter kermis is vrijdag weer losgebarsten, maar wel in afgeslankte vorm.

Stock bibliotheek
Bibliotheek helpt bij vragen over coronatoegangsbewijs

Miljoenen mensen vinden het (digitale) coronatoegangsbewijs te moeilijk. Om hen te helpen, staan bibliotheken klaar om vragen te beantwoorden.

Amber Alert
Politie neemt waarschuwingssysteem Amber Alert over

De politie krijgt voor onbepaalde tijd in Nederland het gebruiksrecht op de merknaam Amber Alert, het landelijke alarm voor vermiste kinderen. Ook de domeinnamen en accounts voor sociale media van Ambert Alert komen bij de politie terecht.

glastuinbouw
Glastuinbouw in zwaar weer door hoge gasprijs

De dagprijs voor aardgas steeg dit jaar naar recordhoogte. Betaalden glastuinders begin dit jaar nog prijzen van net onder de 20 cent per kubieke meter gas, deze maand passeerde de prijs de 70 cent. Vrijdag lag de prijs op 67 cent, een lichte daling. Volgens paprikateler Erik Gubbels uit Maasbree zijn het de tuinders die de grootste klappen van de prijsstijging moeten opvangen.

Verduistering, diefstal, witte boorden criminaliteit, fraude, stock
Provincie investeert fors in onderzoek criminele infiltratie

De provincie Limburg geeft de komende twee jaar 840.000 euro extra uit om te voorkomen dat criminelen via bedrijven de bovenwereld infiltreren.

glastuinbouw
Limburg Centraal: Gasprijs funest voor glastuinbouw

Hoe het MECC Maastricht ervoor staat na de lockdown, gasprijs funest voor glastuinbouw, Erik Scherder ontvangt eredoctoraat van de Open Universiteiten en meer Limburgs nieuws.

Maastricht MUMC+ ziekenhuis
Artsen MUMC+ mogen dinsdag niet staken

Artsen van het MUMC+ mogen niet meedoen aan de staking dinsdag, omdat er niet genoeg tijd is om aan de juridische vereisten te voldoen.

Valpartij ongeval fiets fietser
Hoogbejaarde vrouw ernstig mishandeld door fietser

Een 83-jarige vrouw is woensdag ernstig mishandeld in Mheer. Ze zou uit het niets zijn aangevallen door een fietser, die in de richting van Noorbeek reed. De politie heeft een 31-jarige man aangehouden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten