Edit - Lynn van Sleeuwen

Lynn is een beetje timide maar straalt in rockopera

Lynn van Sleeuwen uit Horst is van nature timide maar ze blijkt wel het stralende middelpunt tijdens de repetities voor van de rockopera 'Eve, Storm is coming'.

binnenvaart, binnenvaartschip (stock)
Opslagdepot onder water geschrapt uit plannen haven Heijen

Er komt geen opslagdepot onder water voor zand en grind bij de uitbreiding van de haven van Heijen.

lege bus, openbaar vervoer (stock)
Anderhalve passagier in de bus: lijn 92 dreigt te verdwijnen

De vaste buslijn tussen Gennep en het Brabantse Cuijk dreigt te verdwijnen.

iStock-174225374
Hartstilstand op EK zorgt voor meer reanimatievrijwilligers

De hartstilstand van de Deense voetballer Christian Eriksen die in huiskamers live in beeld was, heeft een positief neveneffect op het aantal mensen dat reanimatievrijwilliger wil worden.

Les in geluk met Guido Weijers
Guido Weijers maakt Limburgse jeugd wat gelukkiger

Limburgse scholieren mochten maandag in theater De Maaspoort in Venlo voor het eerst weer een theatervoorstelling bijwonen. Cabaretier Guido Weijers gaf een masterclass over geluk.

reanimatie, les, cursus, reanimeren, reanimatiepop (stock)
L1mburg Centraal: Meer animo voor reanimatielessen

Maandag in L1mburg Centraal: Meer aanmeldingen voor reanimatiecursussen, Oranjefans kijken duels op terrassen in België, lessen in geluk voor Venlose leerlingen en meer Limburgs nieuws.

brunssum politie schietpartij Platostraat Treebeek (27 mei 2020)
Drie jaar celstraf geëist voor 'Brunssumse drugsoorlog'

Robin G. (22) moet in de visie van justitie drie jaar de gevangenis in, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Volgens de aanklaagster heeft de jonge Brunssummer geprobeerd iemand dood te schieten na een jarenlang slepend conflict.

Trouwerij
Trouwerijen na corona: 'Worden die weer als vanouds?'

Trouwen op een prachtige locatie met een groot feest. Al meer dan een jaar is dit door de coronacrisis niet mogelijk. "Ik twijfel of dit op korte termijn weer gaat gebeuren zoals het was voor corona."

Uitspraak rechtbank, rechter
Forse straffen geëist voor prostitueren Limburgse vrouw

Een 21-jarige man uit Enschede en een 25-jarige vrouw uit Hengelo hoorden vrijdag voor de rechtbank in Almelo gevangenisstraffen van respectievelijk vier en drie jaar tegen zich eisen voor mensenhandel.

Auto op de kop in droge sloot na mislukte inhaalmanoeuvre in Bergen nr 1 (14 jun 2021)
Auto ondersteboven in sloot na inhaalactie Bergen

Een auto met werklieden is maandagmiddag in Bergen op de kop in een droogstaande sloot beland na een mislukte inhaalmanoeuvre.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie