1lunch

1Lunch: Middelbare scholieren na weken weer op school

Natuurbrand Well onder controle, Vlaamse bussen maken weer grensritten en maffia-kopstuk volgens advocaat aan goden overgeleverd. Dat en meer in de 1Lunch.

Bus, lijnbus, België, De Lijn
Vlaamse bussen gaan weer de grens over

Vlaamse bussen steken vanaf deze week weer de grens over. Daardoor is onder meer Maastricht weer bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit België, en omgekeerd.

Ongeval Meijel (2 juni 2020)
Fietser hard ten val na remfout

Een fietser in Meijel is dinsdagochtend gewond geraakt na een harde val.

ANP-306127453
Advocaat maffia-kopstuk: 'Hij is aan goden overgeleverd'

De Nederlandse advocaat van Giovanni G. (52) maakt zich zorgen over het proces tegen zijn cliënt. Op 5 december 2018 werd de Italiaan gearresteerd in Tegelen. Giovanni zou een kopstuk zijn van maffia-organisatie 'Ndrangheta.

stock middelbare school scholieren onderwijs college
Middelbare scholen weer open na wekenlange sluiting

Middelbare scholen openen dinsdag weer hun deuren voor grotere groepen leerlingen. De scholen waren sinds half maart gesloten voor veruit de meeste scholieren.

Bosbrand natuurbrand Wellerlooi 1 jun 2020
Zeer grote natuurbrand bij Well onder controle

De brandweer is maandag de hele avond en nacht bezig geweest met het bestrijden van de metershoge vlammen in Nationaal Park de Maasduinen bij Well.

Arrestatieteam Tegelen 'Ndrangheta maffia (5 december 2018)
Stilte na grote maffia-klapper: waar is Don Giovanni?

Een gigantische internationale actie tegen de maffia eindigde op 5 december 2018 in Tegelen, toen restauranthouder Giovanni G. (54) in de boeien werd geslagen. Sindsdien is het stil. Wat is er gebeurd met Don Giovanni en zijn vermeende drugsnetwerk?

Bosbrand natuurbrand Wellerlooi 1 jun 2020
Groot alarm: metershoge vlammen bij bosbrand

Kurkdroge dennenbomen veroorzaken maandagavond bij een bosbrand in het gebied tussen Well en Wellerlooi metershoge vlammen.

Weggelopen mara's pampahazen Meterik 1 jun 2020
Pampahazen dwalen rond in omgeving Meterik

Twee mara's of pampahazen dwalen sinds maandagochtend door de natuur rond Meterik.

Terras Heerlen 1 jun 2020
L1mburg Centraal: Het terras is geopend

We kunnen weer terecht bij restaurants, cafés of terrassen en OV, bioscopen, theaters, musea, gebedshuizen heropgestart, pastoor Kessel overleden en meer Limburgs nieuws

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV