Edit - Lichtbollen Tegelen

Video: lichtbollen nieuwe rage tijdens donkere dagen

Het is de nieuwe kerstrage in Noord-Limburg: lichtbollen aan het huis.

Edit - kerstvakantie
Video: basisschool pleit niet voor een langere kerstvakantie

Komt er nu wel of geen verlengde kerstvakantie? Het demissionaire kabinet moet er nog een ei over leggen, maar er gaan steeds meer stemmen op om de scholen een weekje eerder te sluiten.

Overlijden doden coronadoden begrafenis uitvaart
Uitvaartcentra lopen vol: 'We verkopen geen nee'

De uitvaartcentra in Limburg lopen vol. Zowel bij het opslaan van lichamen als het regelen van begrafenissen en crematies zoeken begrafenisondernemers naar oplossingen.

De Van Tienhovenmolen in Bemelen
Molen bijna compleet: het mag weer gaan waaien in Bemelen

De metalen roeden zitten weer aan de Van Tienhovenmolen in Bemelen. Over twee weken zit ook het houtwerk aan de metalen 'propellers' en heeft de negentiende-eeuwse molen eindelijk weer wieken.

Kinderopvang
Nieuwe opleiding tegen personeelstekort kinderopvang

De kinderopvang schreeuwt om personeel. Om deze medewerkers snel kunnen te werven begint in maart een nieuwe opleiding. De zes grootste kinderopvangcentra van Limburg werken hierin samen met Gilde Opleidingen en het Vista College.

VieCuri Venlo
Video: zorgpersoneel krijgt extra hart onder de riem

De medewerkers van VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray zijn dinsdag in het zonnetje gezet. Een postbode had zo’n vijfhonderd kaartjes met een bemoedigende boodschap voor het personeel.

Handboeien arrestant aanhouding politie (stock)
Man met 700 dagen celtegoed opgepakt in Maastricht

De politie heeft woensdag in een woning in Maastricht een 41-jarige man opgepakt die nog 700 dagen celtegoed had staan.

Jodenster
Joodse gemeenschap: 'Holocaustvergelijking is kwetsend'

De Joodse gemeenschap in Limburg vindt het toenemende aantal vergelijkingen dat wordt gemaakt tussen de positie van ongevaccineerden en Jodenvervolging 'onsmakelijk en volledig mank'.

Kerstvakantie, school, scholieren, kinderen
L1mburg Centraal: Advies om kerstvakantie te verlengen

OMT adviseert verlenging kerstvakantie, Limburgse kinderopvangcentra starten nieuwe opleiding, kerstbollentrend in Noord-Limburg en meer Limburgs nieuws.

LVK Hoondervel 2020
200.000 euro voor noodlijdende vastelaovesartiesten

De provincie heeft een noodfonds opgesteld van 200.000 euro voor onder andere vastelaovesartiesten en kunstenaars, die door corona financieel worden geraakt.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten