Hoensbroek geplaagd door poepende bijen

Een groep bewoners de Hoensbroekse wijk Nieuw-Lotbroek wil dat er iets gebeurt aan de overlast die de buurt heeft van poepende bijen.

Koe loopt door Swolgen na ontsnapping uit weiland Meerlo nr 1 (17 okt 2019)
Koe maakt zelfstandig ommetje door dorp

Een koe die op eigen houtje vanuit de wei aan de wandel was gegaan, heeft de politie donderdag wat werk bezorgd in Swolgen.

Tiny Forest Weert Tuiny Forest gratis (17 okt 2019)
Gratis af te halen: 50 minibosjes

De gemeente Weert geeft 50 minibosjes weg.

Korenwolf, veldhamster stock
Korenwolfproject veelbelovend, maar toch gaat het slecht

De korenwolf en landbouw kunnen prima samengaan. Dat blijkt uit het project Hamster op eigen Benen (HOEB) dat de afgelopen drie jaar is gehouden in Limburg.

Stock algoritme computer programmeren
L1mburg Centraal: Algoritmes in strijd hart- en vaatziekten

Donderdag in L1mburg Centraal: Ziekenhuis Maastricht gaat samenwerken met Microsoft India, ontslagen en reorganisatie bij Bisdom Roermond, Wereldarmoededag, 65 keer de Camerig op en meer Limburgs nieuws...

Fietsster geschept door auto Stationsweg Oostrum nr 1 (17 okt 2019)
Fietsster belandt op motorkap auto bij aanrijding

Een fietsster is donderdagmiddag gewond geraakt toen ze werd geschept door een auto in Oostrum.

Camping Boskant Brommelen Meerssen toeristenbelasting (17 okt 2019)
Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

De gemeente Meerssen heeft terecht beslag gelegd op twee auto's en een motor van de eigenaren van camping De Boskant in Brommelen.

Container
OM overweegt beroep tegen Venlose broers in drugszaak

Het Openbaar Ministerie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak van twee broers uit Venlo in een grote drugszaak.

Dj Matje
Aanhanger met dj-apparatuur gestolen: 'Alles is weg'

Mart Thijssen uit Meijel draait al bijna 40 jaar als dj op feestjes en partijen, maar dat gaat nu niet meer. Zijn aanhanger met dj-spullen is gestolen.

stockfoto kerk bisdom
Ontslagen en reorganisatie bij Bisdom Roermond

Het Bisdom Roermond gaat kantoorpersoneel ontslaan. Dat heeft te maken met een ingrijpende reorganisatie.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!