Initiatiefnemer Hilton doet aangifte tegen gemeentebestuur

De initiatiefnemer van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch heeft aangifte gedaan tegen het gemeentebestuur van Echt-Susteren.

Code oranje in Limburg: Sneeuw en gladheid

Het KNMI heeft in Limburg voor maandagmiddag code oranje afgegeven.

Enquête onder raadsleden: de Limburgse cijfers

L1, de NOS en de belangenvereniging Raadslid hebben een enquête onder ruim 2100 raadsleden gehouden. Daarvan komen er 137 uit Limburg, zo'n 20 procent van het totaal aantal raadsleden in onze provincie.

Twijfels over niveau gemeenteraad: 'Niet iedereen geschikt'

Veel gemeenteraadsleden zijn niet te spreken over het werk van hun collega's. Ze twijfelen aan het niveau van de raadsleden en maken zich zorgen over de kwaliteit van de gemeenteraad.

Ambassade tipt Interpol over dood Limburgs fotomodel

De Nederlandse ambassade in Maleisië gaat de dood van het Sittardse fotomodel Ivana Smit (18) in Kuala Lumpur onder de aandacht brengen van Interpol.

Gewapende overval op Chinees restaurant

Twee gewapende overvallers stormden zondagavond een Chinees restaurant in Swalmen binnen.

ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan

Frank Hoen uit Beek, mede-oprichter van Amber Alert, vreest voor het voortbestaan van de opsporingsdienst voor vermiste kinderen.

Bejaarde vrouw overleden bij woningbrand

In Linne is zondagavond een bejaarde bewoonster overleden bij een woningbrand.

NS verwacht maandag grote hinder voor treinreizigers

De NS laat maandag opnieuw minder treinen rijden vanwege de verwachte sneeuw in de middag en avond.

Het L1NWS van zondag 10 december

* Busverkeer in zuiden tijdelijk stilgelegd
* Beelden van sneeuwpret
* Oude traditie ijsdansen weer opgepakt

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV