Praten, praatgroep, behandeling

Bezwaarschrift Heerlen verlaging subsidie heroïnebehandeling

De gemeente Heerlen heeft een bezwaarschrift bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ingediend. Dat is gericht tegen het met terugwerkende kracht verlagen van de subsidie voor de behandeling van heroïneverslaafden door geestelijke gezondheidsorganisatie Mondriaan.

iStock-1066857418
Augst Cultuurfestival verzet naar volgend jaar

Het Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas wordt verplaatst naar september 2022.

Steinerbos voorbereidingen
Attractiepark Steinerbos bereidt zich voor op heropening

De nieuwe versoepelingen gaan vanaf woensdag in. Zo mogen onder meer attractieparken, kinderboerderijen en dierentuinen weer open. Wel onder enkele voorwaarden zoals maximaal één persoon per tien vierkante meter. Dat zou betekenen dat attractiepark Steinerbos in Stein meer dan 10.000 bezoekers zou mogen ontvangen.

Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen (NIET MEER GEBRUIKEN)
Integriteitskwestie rond oud-gedeputeerde Geurts

Waarnemend gouverneur Johan Remkes laat bekijken of er mogelijk sprake is geweest van een integriteitsschending door voormalig PvdA-gedeputeerde Eric Geurts, de huidige burgemeester van Beekdaelen.

Jurgen Conings
Klopjacht naar gewapende man verplaatst naar Dilser Bossen

Speciale eenheden van de Belgische politie zoeken in de Dilser Bossen, net over de grens bij Dilsen-Stokkem, naar een zwaarbewapende beroepsmilitair uit die plaats.

Vastgoed hoogbouw appartementen flat stock
Celstraf geëist voor VvE-fraudeur die naar Spanje vluchtte

Frans van K. (56) hangt een maandenlange celstraf boven het hoofd voor het stelen van geld uit verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE) in Maastricht. Tegen hem is negen maanden gevangenisstraf geëist.

Jurgen Conings
Klopjacht op man met raketwerper in Belgische grensstreek

In Belgisch-Limburg is de politie sinds dinsdagmiddag bezig met een grootscheepse klopjacht op een zwaarbewapende beroepsmilitair die mogelijk over de grens naar Nederland is gevlucht.

Edit - centrum venlo
Plassen in pashokje: Venlo baalt van asociale kooptoeristen

Ondernemers in Venlo maken zich zorgen over kooptoeristen die zich misdragen in de binnenstad.

iStock-483717764
Lodewijk Asscher aan de slag met plan voor Heerlen-Noord

Oud-PvdA voorman Lodewijk Asscher gaat aan de slag als kartrekker en kwartiermaker voor de aanpak van de problemen en achterstanden in de veertien wijken van Heerlen-Noord.

stock intensive care ziekenhuis
L1mburg Centraal: Hoge druk ziekenhuizen

Druk op Limburgse ziekenhuizen blijft hoog, weer (rustig) naar de sportschool, Steinerbos klaar om weer open te gaan en meer Limburgs nieuws.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie