Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwkomer Silvio Erkens hoogste Limburger op VVD-lijst

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 18:46

De kans is reëel dat de VVD twee Limburgse Tweede Kamerleden behoudt na de verkiezingen van maart volgend jaar.

Op de concept-kandidatenlijst staat nieuwkomer Silvio Erkens uit Kerkrade namelijk op een 18de plaats. Hij is daarmee de hoogst geplaatste Limburger. Zittend Tweede Kamerlid Kelly Regterschot uit Landgraaf is met een 36ste plek de tweede Limburgse kandidaat.

Blij en vereerd
De 30-jarige Erkens zegt in een reactie ‘verrast, heel blij en heel vereerd’ te zijn met zijn 18de plek op de VVD-lijst. Hij stelt het tegelijk als een grote verantwoordelijkheid te voelen om Limburg in Den Haag te vertegenwoordigen. "Ik vind het super interessant om na zeven tot acht jaar in het bedrijfsleven actief te zijn geweest, nu in Den Haag aan de slag te gaan. Er staat de komende jaren veel op het spel voor Limburg in de na-corona tijd. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren", aldus Erkens.

Achtergrond
Silvio Erkens was de afgelopen jaren vooral achter de schermen actief voor de VVD. Zo was hij in 2019 campagneleider voor de Limburgse VVD bij de provinciale statenverkiezingen. Hij stond toen zelf op een onverkiesbare 19de plek. Kelly Regterschot werd op 25 juni 2019 geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was zij onder meer wethouder in Landgraaf en directeur van IBA-Parkstad. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 stond Regterschot op de 47ste plek van de VVD-kandidatenlijst.

Kansen
De VVD behaalde vier jaar geleden 33 zetels. In de peilingen staat de VVD momenteel op (lichte) winst. Dat zou betekenen dat Regterschot net als Erkens rechtstreeks gekozen kan worden. Is dat niet het geval, dan schuift zij waarschijnlijk door als de VVD weer gaat meeregeren. Een aantal kandidaten boven haar gaat dan naar het kabinet.

Momenteel is Chantal Nijkerken uit Schinveld naast Regterschot het tweede VVD-kamerlid uit Limburg. Maar Nijkerken heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld.

Lees ook: Limburgs Kamerlid Nijkerken niet meer verkiesbaar

Lagere regionen
In de lagere regionen van de VVD-conceptlijst staan nog twee Limburgers. Op plaats 49 staat Max Patelski uit Maastricht. Hij is lobbyist voor de provincie in Den Haag. Het Weerter gemeenteraadslid Lars Lambers is terug te vinden op plek 67. Lambers werd in 2018 met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen