Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwkomer Arjan Swinkels mag niet spelen voor Roda

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 10:24

Roda JC kan vrijdagavond in het uitduel tegen FC Eindhoven geen beroep doen op Arjan Swinkels. De maandag aangetrokken verdediger is nog niet speelgerechtigd.

Roda dacht dat de speler en zijn toenmalige club Lierse SK in goed overleg uit elkaar waren gegaan. Maar aangezien het contract eenzijdig door de voetballer blijkt te zijn opgezegd, had deze buitenlandse transfer administratief anders afgehandeld moeten worden.

Belgische bond
Toen de club uit Kerkrade donderdag merkte dat de benodigde bevestigingsmail van de KNVB nog niet was ontvangen, werd contact opgenomen met de Belgische voetbalbond en de FIFA om alles toch nog geregeld te krijgen.

Schuld
"De Belgische voetbalbond hoefde slechts één actie te ondernemen, maar heeft dat niet meer gedaan", aldus Roda-persvoorlichter Rob Goossens, die erkent dat de club zelf ook de hand in eigen boezem moet steken. "Het is vervelend dat de Belgische bond niet wilde meewerken bij zo’n formaliteit, maar we moeten de schuld ook bij onszelf zoeken. Het is ons hier te laat opgevallen dat die bevestiging nog niet binnen was."

Lees ook:
- Arjan Swinkels in de basis bij Roda
- Nieuweling Swinkels wil Roda weer aan overwinningen helpen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC haalt Arjan Swinkels en laat Pluim gaan
Arjan Swinkels in de basis bij Roda
Roda JC zonder zieke Tom van Hyfte tegen Volendam
Overzicht: Limburgse clubs slaan slag in transferperiode
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen