Alleen voor de dappersten: de nieuwjaarsduik

Op verschillende plekken in Limburg zijn dinsdag de traditionele nieuwjaarsduiken. Honderden mensen nemen hieraan deel.

Reddingsbrigade: 'Neem nooit een nieuwjaarsduik alleen'

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt mensen die op 1 januari een nieuwjaarsduik nemen, dat niet alleen te doen.

Video: Duiken voor het goede doel in Roermond

De organisatie van de City Swim in Roermond zoekt een nieuw goed doel.

Video: Honderden Limburgers nemen nieuwjaarsduik

Ruim honderd bikkels in Limburg hebben maandag een nieuwjaarsduik genomen.

Geen nieuwjaarsduik in Venlo, wel op negen andere plekken

Venlo houdt dit jaar geen nieuwjaarsduik, maar op negen andere plekken in Limburg wordt er wel een nieuwjaarsduik gehouden.

Video: 200 mensen rennen koude Horster water in 1 jan 2016
200 mensen rennen koude Horster water in

Zo'n tweehonderd enthousiastelingen zijn zondagmiddag het koude water in Horst ingerend voor de traditionele nieuwjaarsduik.

Water bevroren, nieuwjaarsduik afgelast

De nieuwjaarsduik in Belfeld gaat zondag niet door. Door de kou is het water bevroren en daarom is besloten de duik af te gelasten.

Dikke ijslaag verpest nieuwjaarsduik in Brunssum

De jaarlijkse nieuwjaarsduik in Brunssum gaat niet door.

Nieuwjaarsduik blijft behouden in Horst

De nieuwjaarsduik in Horst maakt een doorstart. De duik op 1 januari dreigde eerder ter ziele te gaan omdat de organisatie aangaf te willen stoppen, maar de traditie wordt voortgezet.

Mogelijk einde nieuwjaarsduik in Horst

De nieuwjaarsduik in Horst vindt op nieuwjaarsdag voor de laatste keer plaats als er geen nieuwe organisatie wordt gevonden. De stichting Cold Turkey houdt ermee op.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda