Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuweling Väyrynen aast met Roda JC op promotie

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 6:02

De nieuwe Roda-spits Tim Väyrynen hoopt dat hij snel aan de bak kan in Kerkrade. Ondanks dat hij wedstrijdritme mist, denkt hij dat hij zaterdag in het thuisduel tegen NEC toch tien tot twintig minuten ingezet kan worden.

Dat zegt de Fin in gesprek met L1. De 1 meter 91 lange Finse aanvaller tekende vorige week een eenjarig contract in Kerkrade, met een optie om daar nog een seizoen achteraan te plakken.

Druk
​Väyrynen is de spits die Roda aan de nodige doelpunten zou moeten gaan helpen. Toch voelt hij geen extra druk. "Ik wil met doelpunten het team helpen, ik hou ervan om doelpunten te scoren. Maar het is belangrijker om als team te winnen. Als je als enige doelpunten maakt maar niet wint, dan schiet je daar ook niets mee op."

Lees ook: Finse targetman completeert voorhoede Roda JC

Jensen
De Fin, die transfervrij was, hield in zijn thuisland zijn conditie op peil met een personal trainer. Hij was blij met de interesse van Roda, maar checkte die club eerst bij zijn landgenoot Richard Jensen. Die is, sinds hij overkwam van FC Twente, inmiddels anderhalve maand actief in Kerkrade.

Aanpassen
"Ik kende Richard al langer en speelde met hem in het nationale jeugdteam van Finland. Ik heb hem gebeld en gevraagd hoe het hem beviel in Kerkrade. Hij was alleen maar positief. Dat heeft me over de streep getrokken. Natuurlijk is het fijn dat er een teamgenoot uit Finland is, maar overal waar ik heb gespeeld heb ik me goed kunnen aanpassen. Dat is voor mij nooit een punt geweest", aldus Väyrynen.

Lees ook: Roda-aanwinst Väyrynen over twee weken speelklaar

Promoveren
Afgelopen weekeinde zat hij in Enschede op de tribune om het duel tussen FC Twente en Roda te bekijken. Hij was vooral onder de indruk van de entourage, de sfeer en de supporters. Over het niveau van zijn ploeg wil hij zich nog niet uitlaten. "Ik train pas twee dagen mee, maar het is een spannende competitie met veel goede ploegen. Mijn doel is het om met Roda te promoveren naar de eredivisie. Daar ga ik mijn best voor doen."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen