Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuweling Väyrynen aast met Roda JC op promotie

Geplaatst opdonderdag 6 september 2018 - 6:02

De nieuwe Roda-spits Tim Väyrynen hoopt dat hij snel aan de bak kan in Kerkrade. Ondanks dat hij wedstrijdritme mist, denkt hij dat hij zaterdag in het thuisduel tegen NEC toch tien tot twintig minuten ingezet kan worden.

Dat zegt de Fin in gesprek met L1. De 1 meter 91 lange Finse aanvaller tekende vorige week een eenjarig contract in Kerkrade, met een optie om daar nog een seizoen achteraan te plakken.

Druk
​Väyrynen is de spits die Roda aan de nodige doelpunten zou moeten gaan helpen. Toch voelt hij geen extra druk. "Ik wil met doelpunten het team helpen, ik hou ervan om doelpunten te scoren. Maar het is belangrijker om als team te winnen. Als je als enige doelpunten maakt maar niet wint, dan schiet je daar ook niets mee op."

Lees ook: Finse targetman completeert voorhoede Roda JC

Jensen
De Fin, die transfervrij was, hield in zijn thuisland zijn conditie op peil met een personal trainer. Hij was blij met de interesse van Roda, maar checkte die club eerst bij zijn landgenoot Richard Jensen. Die is, sinds hij overkwam van FC Twente, inmiddels anderhalve maand actief in Kerkrade.

Aanpassen
"Ik kende Richard al langer en speelde met hem in het nationale jeugdteam van Finland. Ik heb hem gebeld en gevraagd hoe het hem beviel in Kerkrade. Hij was alleen maar positief. Dat heeft me over de streep getrokken. Natuurlijk is het fijn dat er een teamgenoot uit Finland is, maar overal waar ik heb gespeeld heb ik me goed kunnen aanpassen. Dat is voor mij nooit een punt geweest", aldus Väyrynen.

Lees ook: Roda-aanwinst Väyrynen over twee weken speelklaar

Promoveren
Afgelopen weekeinde zat hij in Enschede op de tribune om het duel tussen FC Twente en Roda te bekijken. Hij was vooral onder de indruk van de entourage, de sfeer en de supporters. Over het niveau van zijn ploeg wil hij zich nog niet uitlaten. "Ik train pas twee dagen mee, maar het is een spannende competitie met veel goede ploegen. Mijn doel is het om met Roda te promoveren naar de eredivisie. Daar ga ik mijn best voor doen."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen