Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuweling Swinkels wil Roda weer aan overwinningen helpen

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 22:04

Arjan Swinkels (30) ziet zichzelf als een toegevoegde waarde voor Roda JC en hoopt met zijn ervaring de ploeg uit Kerkrade weer aan het winnen te krijgen.

Hij verkaste vlak voor het sluiten van het transferwindow naar Roda JC. "Ik ben helemaal fit en heb ontzettend veel zin om te spelen", vertelt hij aan L1.

Willem II
Arjan Swinkels kennen we nog als clubicoon van Willem II. Als speler uit de eigen jeugd, geboren in Moergestel, groeide hij uit tot publiekslieveling. Een rauwe, harde speler. Altijd ging hij voorop in de strijd. In 2012 vertrok hij naar België, naar Lierse SK. Afgelopen jaar werd hij daar nog uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Vertrek bij Lierse
Ook dit seizoen was hij 'gewoon' basisspeler. "Tot vorige week was er eigenlijk niks aan de hand bij Lierse", vertelt Swinkels. Maar na het ontslag van de trainer veranderde dat. "Afgelopen donderdag kreeg ik ineens te horen dat ik mocht vertrekken, waarom weet ik nog steeds niet. Ik had nog een paar dagen de tijd om te kijken of er een andere club zou komen, anders mocht ik op een bijveldje gaan trainen. Toen heeft Roda contact met mij opgenomen en Roda wilde me graag hebben."

Niveau terug
Van de hoogste competitie in België naar de Nederlandse Jupiler League. Een stapje omlaag voor de verdediger die meer dan honderd eredivisieduels speelde. "Ik weet niet of het echt een niveau terug is. Als je kijkt naar de competitie wel, maar met Lierse stonden we er niet goed voor en bij Roda gaan we er in ieder geval alles aan doen om te promoveren. Dus het zal niet zo heel veel schelen."

Kampioenschap uit zicht
Swinkels begint bij Roda op een ongelukkig moment. Na nederlagen tegen RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en MVV kan Roda JC is het kampioenschap ver uit zicht. "Ze zijn 2015 niet zo goed begonnen", erkent Swinkels. "Ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat het snel weer gaat draaien en dat we weer gaan winnen."

Basisplek
Swinkels maakt woensdag kennis met zijn nieuwe collega's. Dan spreekt hij ook voor het eerst met trainer René Trost. "In het voetbal krijg je nooit een basisplek gegarandeerd. Ik ga er vanuit dat ik een toegevoegde waarde ben. Op het moment dat ik gewoon goed train, denk ik wel dat ik moet spelen ja. Maar ik moet het zelf laten zien op de training en dan is het aan de trainer om een keuze te maken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC zonder zieke Tom van Hyfte tegen Volendam
Roda JC haalt Arjan Swinkels en laat Pluim gaan
Overzicht: Limburgse clubs slaan slag in transferperiode
Arjan Swinkels in de basis bij Roda
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen