Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuweling Swinkels wil Roda weer aan overwinningen helpen

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 22:04

Arjan Swinkels (30) ziet zichzelf als een toegevoegde waarde voor Roda JC en hoopt met zijn ervaring de ploeg uit Kerkrade weer aan het winnen te krijgen.

Hij verkaste vlak voor het sluiten van het transferwindow naar Roda JC. "Ik ben helemaal fit en heb ontzettend veel zin om te spelen", vertelt hij aan L1.

Willem II
Arjan Swinkels kennen we nog als clubicoon van Willem II. Als speler uit de eigen jeugd, geboren in Moergestel, groeide hij uit tot publiekslieveling. Een rauwe, harde speler. Altijd ging hij voorop in de strijd. In 2012 vertrok hij naar België, naar Lierse SK. Afgelopen jaar werd hij daar nog uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Vertrek bij Lierse
Ook dit seizoen was hij 'gewoon' basisspeler. "Tot vorige week was er eigenlijk niks aan de hand bij Lierse", vertelt Swinkels. Maar na het ontslag van de trainer veranderde dat. "Afgelopen donderdag kreeg ik ineens te horen dat ik mocht vertrekken, waarom weet ik nog steeds niet. Ik had nog een paar dagen de tijd om te kijken of er een andere club zou komen, anders mocht ik op een bijveldje gaan trainen. Toen heeft Roda contact met mij opgenomen en Roda wilde me graag hebben."

Niveau terug
Van de hoogste competitie in België naar de Nederlandse Jupiler League. Een stapje omlaag voor de verdediger die meer dan honderd eredivisieduels speelde. "Ik weet niet of het echt een niveau terug is. Als je kijkt naar de competitie wel, maar met Lierse stonden we er niet goed voor en bij Roda gaan we er in ieder geval alles aan doen om te promoveren. Dus het zal niet zo heel veel schelen."

Kampioenschap uit zicht
Swinkels begint bij Roda op een ongelukkig moment. Na nederlagen tegen RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en MVV kan Roda JC is het kampioenschap ver uit zicht. "Ze zijn 2015 niet zo goed begonnen", erkent Swinkels. "Ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat het snel weer gaat draaien en dat we weer gaan winnen."

Basisplek
Swinkels maakt woensdag kennis met zijn nieuwe collega's. Dan spreekt hij ook voor het eerst met trainer René Trost. "In het voetbal krijg je nooit een basisplek gegarandeerd. Ik ga er vanuit dat ik een toegevoegde waarde ben. Op het moment dat ik gewoon goed train, denk ik wel dat ik moet spelen ja. Maar ik moet het zelf laten zien op de training en dan is het aan de trainer om een keuze te maken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC zonder zieke Tom van Hyfte tegen Volendam
Roda JC haalt Arjan Swinkels en laat Pluim gaan
Overzicht: Limburgse clubs slaan slag in transferperiode
Arjan Swinkels in de basis bij Roda
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen