Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings in Hoge Kempen

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 8:42

Belgische militairen en agenten zijn woensdag opnieuw een zoekactie in Nationaal Park De Hoge Kempen gestart naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

In de vroege ochtend verzamelden de autoriteiten zich in het bosgebied bij het stadion van KRC Genk, zo meldt de Belgisch krant Het Belang van Limburg.

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Al twee keer werd het Nationaal Park De Hoge Kempen nabij de Nederlands-Belgische grens uitgekamd. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar. Ondanks de zoekacties is Conings nog steeds spoorloos.

Lees ook: Zoekactie Jürgen Conings aan overzijde over Grensmaas

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen