Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe zoekactie naar jarenlang vermiste Tanja Groen

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 9:57

De politie is dinsdagochtend gestart met een nieuwe zoekactie naar de sinds 1993 vermiste Tanja Groen.

Het onderzoek vindt plaats op de Strabrechtse Heide in Heeze-Leende, vlak onder Eindhoven. Volgens de politie is dat een plek die al sinds de jaren '90 genoemd wordt en waarover ook in recente getuigenverklaringen gesproken wordt. Tanja zou er mogelijk begraven liggen.

Video L1

Zoekactie
De zoekactie vindt plaats in een afgebakend gebied, meldt de politie. Het gaat om een plek midden op de heide, een ecologisch kwetsbaar stuk natuur dat moeilijk toegankelijk is. Daar wordt tijdens de zoektocht rekening mee gehouden. Die plek is uit het onderzoek naar voren gekomen, maar een breder gebied wordt onderzocht. Het is niet bekend hoe lang de zoekactie zal duren, mogelijk enkele dagen.

Video L1

Lees ook: Studentenonderzoek leidt tot nieuwe zoekactie Tanja Groen

Tanja Groen (18) uit Schagen verdween in augustus 1993. Ze stond op het punt te beginnen aan de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en had net een kamer betrokken in het dorp Gronsveld, op een half uur fietsen ten zuiden van het centrum van de universiteitsstad. Ze is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Stabrechtse Heide (15 jun 2021)
Foto: L1 (Guus Benders)

Lees hier alles over de zaak

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen