Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe woonvoorziening De Rooyse Wissel in Sittard

Geplaatst opwoensdag 24 maart 2021 - 9:57

De Rooyse Wissel opent in mei de deuren van een nieuwe woonvoorziening voor cliënten in Sittard.

De woonvoorziening is bedoeld voor patiënten die hun laatste stappen zetten in het traject van terugkeer in de samenleving. Niet alleen tbs'ers worden in Sittard gehuisvest, maar ook mannen met psychiatrische of gedragsproblemen en een strafrechtelijke titel.

Terugkeren in maatschappij
De Rooyse Wissel biedt samen met STEVIG forensisch en beschermd wonen aan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de cliënten zo goed mogelijk terugkeren in de maatschappij.

Lees ook: Inspectie: tbs kampt met personeelstekort en grote instroom

Tbs-systeem loopt vast
Vorig jaar stelde de Inspectie Justitie en Veiligheid in een rapport dat tbs-klinieken in Nederland onder grote druk staan. Er is onder meer gebrek aan personeel en een te grote instroom van tbs'ers. Daaruit bleek dat het tbs-systeem vastloopt. De instelling biedt nu alleen opvang in Oostrum en wil haar zorgaanbod uitbreiden.

De eerste cliënten, die in het pand aan de Rijksweg Zuid in Sittard gaan wonen, worden in mei verwacht. In totaal is er plek voor vijftien cliënten.

Lees ook: 'Nergens plek voor uitbehandelde tbs'ers'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen