Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe website over 150 jaar Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 21:28

Als onderdeel van de herdenking van 150 jaar Limburg is in het gouvernement in Maastricht een interactieve website over de geschiedenis van Limburg gelanceerd.

Met een druk op de knop zetten de fractievoorzitters Joost van den Akker (VVD) en Leon Vaessen (D66) de website in werking. Dat gebeurde in de statenzaal.

Initiatiefnemers
Beide politici zijn de initiatiefnemers van de viering van 150 jaar Limburg die dit jaar plaatsvond met tal van activiteiten. Op 11 mei 1867 werd Limburg definitief een provincie van Nederland en maakte niet langer ook deel uit van de Duitse Bond.

Symbolen
Op de website is via een kaart online te zien wat daar aan vooraf ging en wat er in 150 jaar Limburg is gebeurd. Ook wordt de geschiedenis van de provinciale symbolen - wapen, volkslied en vlag - kort gepresenteerd.

Gemakkelijk
VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker sprak van een 'historisch moment'. Zowel voor Limburgers als voor toeristen is op een gemakkelijke manier informatie te vinden op de website, zo zei hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen