Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe wandeltocht in Zuid-Limburg: 'Een pittige route'

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 8:21

Zuid-Limburg is een wandelroute rijker: de Dutch Mountain Trail. Het is een wandelroute van 101 kilometer die je over de hoogste bergen van het Heuvelland loodst.

Deze wandeling wordt gezien als de zwaarste bergtocht van ons land.

Zware bergtocht
De eerste druk van deze nieuwe wandelgids werd bij het startpunt in Maastricht symbolisch overhandigd. "Fantastisch dat het moment nu eindelijk daar is. De eerste druk van de wandelgids van de Dutch Mountain Trail wordt enthousiast ontvangen en is vrijwel uitverkocht, maar nu wordt het eerste exemplaar pas uitgereikt vanwege corona", zegt Karin Eken van Dutch Mountain Film Festival.

Video: L1

Toppen
De bergbeklimmers van Dutch Mountain Film Festival hebben in samenwerking met het Limburgs Landschap de wandelschoenen aangetrokken om buiten de gebaande paden te gaan. Zo zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe routes om deze uiteindelijk in één boek te bundelen. De route start in Maastricht en eindigt na 101 kilometer in Kerkrade. "Het boek bevat routes die je langs de steilste en de ruigste toppen van Zuid-Limburg brengt. Hierdoor krijg je af en toe het gevoel dat je in het buitenland bent. Zelfs voor goed getrainde wandelaars is dit een zeer uitdagende tocht."

Leuke paadjes
Ondanks dat Zuid-Limburg al veel wandelroutes rijk is, denken de initiatiefnemers dat deze tocht voor veel mensen een nieuwe ervaring is. "Wij hebben bewust allerlei leuke paadjes opgezocht met zo weinig mogelijk verharde wegen. Ook hebben wij bewust de bewoonde wereld in deze route weggelaten. Op deze manier denken wij een unieke route te hebben uitgestippeld", zegt Eken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen