Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe vlag voor gemeente Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 12:23

De gemeente Valkenburg heeft een nieuwe vlag. Met de nieuwe banier wil de gemeente meer aandacht voor het roemrijke verleden van het vestingstadje.

Voortaan voert Valkenburg aan de Geul een gele vlag met daarop een rode leeuw en een blauwe golvende baan.

Kleuren
Dat laatste element verwijst naar de Geul, de leeuw is het wapen van de Heren van Valkenburg. De kleur geel staat zowel voor de mergel van de Valkenburgse kasteelruïne als de gouden sleutel van Sint Servaas.
Met de rode leeuw is er ook nog een verwijzing in de vlag te vinden naar de voormalige gemeente Berg en Terblijt. Die gemeente, die in 1982 samenging met Valkenburg, had namelijk rood als hoofdkleur.

Verjaardag
De nieuwe vlag is maandagavond, tijdens de 975ste verjaardag van het Geulstadje, goedgekeurd door de Valkenburgse gemeenteraad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar skelet in kasteelruïne Valkenburg
Resten Romeinse weg gevonden in Houthem
Maastrichtse carnavalsvlag razendsnel uitverkocht
De Berlijnse Muur
Roermond herdenkt val van de Muur
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen