Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Nieuwe verzekeringsregels schadelijk voor economie'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 5:51

Strengere Europese verzekeringsregels zijn schadelijk voor de Limburgse economie. Dat zegt MKB Limburg.

Verzekeraars moeten van Europa sinds twee jaar meer geld in kas hebben. Beroepsgroepen met een grote kans op schade kunnen de verzekers teveel geld kosten. Daardoor zouden ze massaal worden gedumpt.

Driedubbele
Onder meer voor Limburgse taxichauffeurs, verloskundigen en dakdekkers is het steeds moeilijker om een schade- of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Onder meer Ibrahim El Ouamari van Taxi Service Maastricht heeft er last van. "De prijzen zijn de afgelopen twee jaar sterk gestegen en de eisen worden steeds strenger", vertelt hij. "Waar ik nu rond de 250 euro kwijt ben voor een allrisk-verzekering, moet ik voor een nieuwe verzekering het driedubbele betalen."

Continuïteit
MKB Limburg herkent de problemen met de verzekeraars. Niet alleen in de taxibranche, maar ook bij dakdekkers, recyclingbedrijven en autobedrijven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de groei en continuïteit van die bedrijven, stelt de belangenorganisatie.

Alternatieven
Ook adviseur Huub Salden van Summa Verzekeringen, met vestigingen in Noord- en Midden-Limburg, herkent de situatie. "Verzekeraars willen bepaalde branches niet meer verzekeren. Ze moeten hogere reserves opbouwen en aanhouden. Wij zoeken wel naar alternatieven voor polissen die opgezegd worden, maar die pakken dan meestal veel duurder uit."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen