Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Nieuwe verzekeringsregels schadelijk voor economie'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 5:51

Strengere Europese verzekeringsregels zijn schadelijk voor de Limburgse economie. Dat zegt MKB Limburg.

Verzekeraars moeten van Europa sinds twee jaar meer geld in kas hebben. Beroepsgroepen met een grote kans op schade kunnen de verzekers teveel geld kosten. Daardoor zouden ze massaal worden gedumpt.

Driedubbele
Onder meer voor Limburgse taxichauffeurs, verloskundigen en dakdekkers is het steeds moeilijker om een schade- of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Onder meer Ibrahim El Ouamari van Taxi Service Maastricht heeft er last van. "De prijzen zijn de afgelopen twee jaar sterk gestegen en de eisen worden steeds strenger", vertelt hij. "Waar ik nu rond de 250 euro kwijt ben voor een allrisk-verzekering, moet ik voor een nieuwe verzekering het driedubbele betalen."

Continuïteit
MKB Limburg herkent de problemen met de verzekeraars. Niet alleen in de taxibranche, maar ook bij dakdekkers, recyclingbedrijven en autobedrijven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de groei en continuïteit van die bedrijven, stelt de belangenorganisatie.

Alternatieven
Ook adviseur Huub Salden van Summa Verzekeringen, met vestigingen in Noord- en Midden-Limburg, herkent de situatie. "Verzekeraars willen bepaalde branches niet meer verzekeren. Ze moeten hogere reserves opbouwen en aanhouden. Wij zoeken wel naar alternatieven voor polissen die opgezegd worden, maar die pakken dan meestal veel duurder uit."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen