Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe verdachten Valkenburgse zedenzaak voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 6:27

Vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid in de Valkenburgse zedenzaak moeten zich volgende week woensdag voor de rechter verantwoorden.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de mannen ervan dat ze tegen betaling seks hadden met het minderjarige Heerlense meisje Kimberley (16).

29 mannen
Het gaat om een 30-jarige man uit Simpelveld, een 40-jarige man uit Zwolle en twee Belgische verdachten (33 en 24). Allen wordt ontucht ten laste gelegd. In totaal zijn 29 mannen gedagvaard.
Het OM vermoedt dat het meisje door 80 klanten is misbruikt.

Taakstraffen
In de zaak zijn al meerdere verdachten veroordeeld. Pooierboy Armin A. (21) kreeg in juli 2015 twee jaar cel opgelegd voor het aanzetten tot prostitutie. Later kregen 21 klanten een celstraf van één dag opgelegd en taakstraffen variërend van 120 tot 240 uur. Twee mannen kregen vijf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een man kreeg zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.
Twee mannen werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het Keerpunt
Advocaat Ivo van den Bergh, die de klanten verdedigde, was tevreden met de uitspraak. De zwaarste straf ging naar een voormalige medewerker van Het Keerpunt, een justitiële jeugdinrichting in Cadier en Keer. De medewerker leerde Armin A. kennen toen die in de instelling verbleef. Volgens de rechtbank hebben alle verdachten de lichamelijke integriteit van het meisje ernstig geschonden en haar psychische schade toegebracht.

Smartengeld
De rechtbank legde een eis voor smartengeld voor de meeste klanten naast zich neer. In een aantal zaken zijn bedragen van 750 tot 1000 euro toegewezen. Voor de andere gevallen moet het slachtoffer naar de civiele rechter. Nino Pennino, advocaat van Kimberley, heeft dat in beraad. "We concentreren ons op het hoger beroep."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen