Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe verdachten Valkenburgse zedenzaak voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 6:27

Vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid in de Valkenburgse zedenzaak moeten zich volgende week woensdag voor de rechter verantwoorden.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de mannen ervan dat ze tegen betaling seks hadden met het minderjarige Heerlense meisje Kimberley (16).

29 mannen
Het gaat om een 30-jarige man uit Simpelveld, een 40-jarige man uit Zwolle en twee Belgische verdachten (33 en 24). Allen wordt ontucht ten laste gelegd. In totaal zijn 29 mannen gedagvaard.
Het OM vermoedt dat het meisje door 80 klanten is misbruikt.

Taakstraffen
In de zaak zijn al meerdere verdachten veroordeeld. Pooierboy Armin A. (21) kreeg in juli 2015 twee jaar cel opgelegd voor het aanzetten tot prostitutie. Later kregen 21 klanten een celstraf van één dag opgelegd en taakstraffen variërend van 120 tot 240 uur. Twee mannen kregen vijf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een man kreeg zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.
Twee mannen werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het Keerpunt
Advocaat Ivo van den Bergh, die de klanten verdedigde, was tevreden met de uitspraak. De zwaarste straf ging naar een voormalige medewerker van Het Keerpunt, een justitiële jeugdinrichting in Cadier en Keer. De medewerker leerde Armin A. kennen toen die in de instelling verbleef. Volgens de rechtbank hebben alle verdachten de lichamelijke integriteit van het meisje ernstig geschonden en haar psychische schade toegebracht.

Smartengeld
De rechtbank legde een eis voor smartengeld voor de meeste klanten naast zich neer. In een aantal zaken zijn bedragen van 750 tot 1000 euro toegewezen. Voor de andere gevallen moet het slachtoffer naar de civiele rechter. Nino Pennino, advocaat van Kimberley, heeft dat in beraad. "We concentreren ons op het hoger beroep."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen