Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe verdachte aangehouden voor Albanees drugsnetwerk

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 13:00

Er wordt dinsdagmiddag opnieuw een verdachte aangehouden in het grootschalige onderzoek naar een Albanese drugsbende. Het gaat om een vrouw.

Dat bevestigt haar advocaat Peer Szymkowiak. De vrouw meldt zich later op de middag op het politiebureau.

Lees ook: Zes belangrijke spelers voor rechter in 'dossier Albanië'

Rol in Europrofex
Overigens gaat het niet om een Albanese vrouw. De verdachte heeft Marokkaanse roots. Ze is de partner van Chihab A. (40), die wordt gezien als één van de hoofdverdachten in het dossier. Net als Chihab zou de vrouw een rol hebben gespeeld binnen het Geleense bedrijf Europrofex. Dat bedrijf wordt gezien als de spil in het drugsnetwerk.

Tientallen drugspanden
Europrofex werd gerund door meerdere Marokkaanse Belgen. Het bedrijf leverde onder meer een betaalservice en handelde in autobenodigdheden. Volgens justitie faciliteerde het bedrijf de hennepteelt op grote schaal, door woonlasten van 87 henneppanden te betalen, te zorgen voor valse identiteitsbewijzen voor Albanese drugwerkers en hen ook van valse werkgeversverklaringen te voorzien.

Verdenking onbekend
Wat de rol van de vrouw precies was, is vooralsnog onduidelijk. Advocaat Szymkowiak zegt nog niet van de politie te hebben gehoord waarvan ze exact verdacht wordt. Op 21 mei arresteerde de politie zestien mensen in deze zaak. Daarvan komen er dinsdagmiddag zes voor de rechter. Onder hen bevinden zich meerdere vermeende kopstukken.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen