Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe variant frikandellenvlaai: vlaai met gehakt en saté

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 15:57

Er is wederom een nieuwe variant van de in Grubbenvorst uitgevonden frikandellenvlaai. Na de rookworstvlaai, de boerenkoolmetworstvlaai en de pizzavlaai ligt er binnenkort ook een gehaktballenmetpindasausvlaai in de vitrines.

De hartige lekkernij is vanaf dit weekend te koop bij MultiVlaai.

Frikandellenvlaai
De fabrieksbakker is de zoveelste zaak die zich heeft laten inspireren door Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Daar werd de illustere frikandellenvlaai twee jaar geleden voor het eerst gebakken. De vlaai bleek een schot in de roos en vloog al snel als warme broodjes over de toonbank. Het succes bleef niet onopgemerkt. Een Brabantse bakker vervolgens met het idee van Engels aan de haal. Ook supermarktketen Aldi kopieerde de lekkernij van de Limburgse bakker.

Lees ook: Frikandellenvlaai blijkt doorslaand succes

Erfgoed
Vervolgens werden er nog tal van varianten gemaakt. Zo werd het Limburgs erfgoed gevuld met pizza, rookworst en boerenkoel met worst. MultiVlaai heeft nu een vlaai gemaakt die past bij het zomerse barbecueweer. Liefhebbers van gehaktballen en satésaus kunnen hun hart ophalen, maar moeten er wel een stukje voor rijden. In onze provincie liggen immers geen vestigingen meer van de vlaaiketen.

Lees ook: Brabanders vullen Limburgs erfgoed met stamppot

Varianten
De varianten op de frikandellenvlaai werden niet altijd even goed ontvangen. Vlaaipuristen Wil en Netty Engels uit Schinnen, die meerdere kookboeken hebben uitgebracht, namen voor L1 proef op de som en zetten vorig jaar hun tanden in de pizzavlaai. Het baksel viel niet écht in de smaak. "Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeiden de vlaaienexperts destijds.

Lees ook: Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen