Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe variant frikandellenvlaai: vlaai met gehakt en saté

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 15:57

Er is wederom een nieuwe variant van de in Grubbenvorst uitgevonden frikandellenvlaai. Na de rookworstvlaai, de boerenkoolmetworstvlaai en de pizzavlaai ligt er binnenkort ook een gehaktballenmetpindasausvlaai in de vitrines.

De hartige lekkernij is vanaf dit weekend te koop bij MultiVlaai.

Frikandellenvlaai
De fabrieksbakker is de zoveelste zaak die zich heeft laten inspireren door Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Daar werd de illustere frikandellenvlaai twee jaar geleden voor het eerst gebakken. De vlaai bleek een schot in de roos en vloog al snel als warme broodjes over de toonbank. Het succes bleef niet onopgemerkt. Een Brabantse bakker vervolgens met het idee van Engels aan de haal. Ook supermarktketen Aldi kopieerde de lekkernij van de Limburgse bakker.

Lees ook: Frikandellenvlaai blijkt doorslaand succes

Erfgoed
Vervolgens werden er nog tal van varianten gemaakt. Zo werd het Limburgs erfgoed gevuld met pizza, rookworst en boerenkoel met worst. MultiVlaai heeft nu een vlaai gemaakt die past bij het zomerse barbecueweer. Liefhebbers van gehaktballen en satésaus kunnen hun hart ophalen, maar moeten er wel een stukje voor rijden. In onze provincie liggen immers geen vestigingen meer van de vlaaiketen.

Lees ook: Brabanders vullen Limburgs erfgoed met stamppot

Varianten
De varianten op de frikandellenvlaai werden niet altijd even goed ontvangen. Vlaaipuristen Wil en Netty Engels uit Schinnen, die meerdere kookboeken hebben uitgebracht, namen voor L1 proef op de som en zetten vorig jaar hun tanden in de pizzavlaai. Het baksel viel niet écht in de smaak. "Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeiden de vlaaienexperts destijds.

Lees ook: Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen