Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe variant frikandellenvlaai: vlaai met gehakt en saté

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 15:57

Er is wederom een nieuwe variant van de in Grubbenvorst uitgevonden frikandellenvlaai. Na de rookworstvlaai, de boerenkoolmetworstvlaai en de pizzavlaai ligt er binnenkort ook een gehaktballenmetpindasausvlaai in de vitrines.

De hartige lekkernij is vanaf dit weekend te koop bij MultiVlaai.

Frikandellenvlaai
De fabrieksbakker is de zoveelste zaak die zich heeft laten inspireren door Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Daar werd de illustere frikandellenvlaai twee jaar geleden voor het eerst gebakken. De vlaai bleek een schot in de roos en vloog al snel als warme broodjes over de toonbank. Het succes bleef niet onopgemerkt. Een Brabantse bakker vervolgens met het idee van Engels aan de haal. Ook supermarktketen Aldi kopieerde de lekkernij van de Limburgse bakker.

Lees ook: Frikandellenvlaai blijkt doorslaand succes

Erfgoed
Vervolgens werden er nog tal van varianten gemaakt. Zo werd het Limburgs erfgoed gevuld met pizza, rookworst en boerenkoel met worst. MultiVlaai heeft nu een vlaai gemaakt die past bij het zomerse barbecueweer. Liefhebbers van gehaktballen en satésaus kunnen hun hart ophalen, maar moeten er wel een stukje voor rijden. In onze provincie liggen immers geen vestigingen meer van de vlaaiketen.

Lees ook: Brabanders vullen Limburgs erfgoed met stamppot

Varianten
De varianten op de frikandellenvlaai werden niet altijd even goed ontvangen. Vlaaipuristen Wil en Netty Engels uit Schinnen, die meerdere kookboeken hebben uitgebracht, namen voor L1 proef op de som en zetten vorig jaar hun tanden in de pizzavlaai. Het baksel viel niet écht in de smaak. "Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeiden de vlaaienexperts destijds.

Lees ook: Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen