Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe variant frikandellenvlaai: vlaai met gehakt en saté

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 15:57

Er is wederom een nieuwe variant van de in Grubbenvorst uitgevonden frikandellenvlaai. Na de rookworstvlaai, de boerenkoolmetworstvlaai en de pizzavlaai ligt er binnenkort ook een gehaktballenmetpindasausvlaai in de vitrines.

De hartige lekkernij is vanaf dit weekend te koop bij MultiVlaai.

Frikandellenvlaai
De fabrieksbakker is de zoveelste zaak die zich heeft laten inspireren door Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Daar werd de illustere frikandellenvlaai twee jaar geleden voor het eerst gebakken. De vlaai bleek een schot in de roos en vloog al snel als warme broodjes over de toonbank. Het succes bleef niet onopgemerkt. Een Brabantse bakker vervolgens met het idee van Engels aan de haal. Ook supermarktketen Aldi kopieerde de lekkernij van de Limburgse bakker.

Lees ook: Frikandellenvlaai blijkt doorslaand succes

Erfgoed
Vervolgens werden er nog tal van varianten gemaakt. Zo werd het Limburgs erfgoed gevuld met pizza, rookworst en boerenkoel met worst. MultiVlaai heeft nu een vlaai gemaakt die past bij het zomerse barbecueweer. Liefhebbers van gehaktballen en satésaus kunnen hun hart ophalen, maar moeten er wel een stukje voor rijden. In onze provincie liggen immers geen vestigingen meer van de vlaaiketen.

Lees ook: Brabanders vullen Limburgs erfgoed met stamppot

Varianten
De varianten op de frikandellenvlaai werden niet altijd even goed ontvangen. Vlaaipuristen Wil en Netty Engels uit Schinnen, die meerdere kookboeken hebben uitgebracht, namen voor L1 proef op de som en zetten vorig jaar hun tanden in de pizzavlaai. Het baksel viel niet écht in de smaak. "Mijn oma zou zich omdraaien in het graf", zeiden de vlaaienexperts destijds.

Lees ook: Pizzavlaai? 'Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf!'

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen