Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe variant coronavirus duikt vlak over Duitse grens op

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 11:39

De omikronvariant van het coronavirus is over de Duitse grens opgedoken. In Kreis Heinsberg zijn zeker drie personen besmet.

Dat bevestigt een woordvoerder van het gezondsheidsambt in Heinsberg tegenover ZO-NWS. Volgens de lokale omroep zit het drietal in quarantaine. Het is vooralsnog onduidelijk waar ze besmet zijn geraakt.

Limburg
De omikronvariant van het coronavirus is pas eind november in Zuid-Afrika ontdekt. Dinsdag is ook de eerste besmetting met deze variant in Limburg opgedoken.

Lees ook: Omikronvariant duikt voor het eerst op in Limburg

Isolatie
In Nederland zijn tot nu toe zeker 13 mensen besmet met de omikronvariant. Al deze mensen kwamen terug van een reis uit Zuid-Afrika en zijn geland op luchthaven Schiphol. Ze zitten op dit moment in quarantaine.

Langbroich
Het coronavirus leek lang een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg. Tot het virus eind februari 2020 plots vlak over de grens opdook de gemeente Gangelt. Een man uit Langbroich, vlak over de grens bij Schinveld, bleek het virus onder de leden te hebben. Uiteindelijk heeft het virus zich na een carnavalszitting snel verspreid.

Lees ook: GGD: 'Kwestie van tijd voordat variant in Limburg opduikt'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen