Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe truc Fortuna tegen Jong PSV volstaat voor promotie

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 7:00

De dag waarop Fortuna Sittard een eind kan maken aan een zestien jaar durende Eredivisie-loze periode, is aangebroken. Een overwinning op Jong PSV volstaat daarvoor. Een zware, maar haalbare missie, zo bleek eerder dit seizoen toen beide ploegen elkaar al troffen.

Het Jan Louwers Stadion in Eindhoven lijkt op voorhand niet hét decor bij uitstek voor een heroïsch voetbalgevecht, maar Fortuna bewees op 4 december 2017 het tegendeel.

Rake klappen
De ploeg van – toen nog – Sunday Oliseh was heer en meester, maar hielp in de eerste helft kans na kans om zeep. Dat werd genadeloos afgestraft door Jong PSV. Donyell Malen zette de effectieve thuisploeg na een halfuur op een 1-0 voorsprong, waarna Sam Lammers er acht minuten later zelfs 2-0 van maakte: twee rake klappen aan het adres van de Sittardse ploeg.

Mirakel
Fortuna had, tot haar eigen frustratie, al twee keer het aluminium geraakt toen er alsnog een Sittardse aansluitingstreffer viel: Stefan Askovski tekende voor de 2-1. Toen vijf minuten voor tijd die stand nog steeds op het bord stond, leek Fortuna zich neer te moeten leggen bij de nederlaag, maar het mirakel voltrok zich dan toch: binnen één minuut kantelden Lisandro Semedo (penalty) en opnieuw Askovski (kopbal) het duel volledig.

Foto: Niels van Renen

Waardevol
Behalve de drie punten bleek het op meerdere vlakken een enorm waardevol duel voor de geel-groenen. Het trok de op papier lastigste wedstrijd van de tweede periode op veerkracht naar zich toe, waardoor na de teleurstellende ontknoping van de eerste periode nu alsnog een periodetitel in zicht kwam. Fortuna pakte door, rolde ook de vier volgende tegenstanders op en greep zodoende de eerste prijs sinds het kampioenschap in 1995.

Passend vervolg
Fortuna zal hopen dat die decemberavond een passend vervolg krijgt in Sittard. Bij een overwinning op Jong PSV is promotie naar de Eredivisie een feit; wint Jong Ajax bovendien niet van MVV Maastricht, dan kroont Fortuna zich ook tot Jupiler League-kampioen. Bij een gelijkspel of nederlaag moet de ploeg van Claudio Braga en Kevin Hofland hopen op misstappen van de concurrentie.

De promotiestrijd van Fortuna Sittard is zaterdagavond vanaf 19:45 uur live te volgen op L1 Radio en via een liveblog op deze site. Op L1 TV en 1Limburg is de ontknoping vanaf 21:30 uur ook live te zien. Bekijk hier ons dossier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen