Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe truc Fortuna tegen Jong PSV volstaat voor promotie

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 7:00

De dag waarop Fortuna Sittard een eind kan maken aan een zestien jaar durende Eredivisie-loze periode, is aangebroken. Een overwinning op Jong PSV volstaat daarvoor. Een zware, maar haalbare missie, zo bleek eerder dit seizoen toen beide ploegen elkaar al troffen.

Het Jan Louwers Stadion in Eindhoven lijkt op voorhand niet hét decor bij uitstek voor een heroïsch voetbalgevecht, maar Fortuna bewees op 4 december 2017 het tegendeel.

Rake klappen
De ploeg van – toen nog – Sunday Oliseh was heer en meester, maar hielp in de eerste helft kans na kans om zeep. Dat werd genadeloos afgestraft door Jong PSV. Donyell Malen zette de effectieve thuisploeg na een halfuur op een 1-0 voorsprong, waarna Sam Lammers er acht minuten later zelfs 2-0 van maakte: twee rake klappen aan het adres van de Sittardse ploeg.

Mirakel
Fortuna had, tot haar eigen frustratie, al twee keer het aluminium geraakt toen er alsnog een Sittardse aansluitingstreffer viel: Stefan Askovski tekende voor de 2-1. Toen vijf minuten voor tijd die stand nog steeds op het bord stond, leek Fortuna zich neer te moeten leggen bij de nederlaag, maar het mirakel voltrok zich dan toch: binnen één minuut kantelden Lisandro Semedo (penalty) en opnieuw Askovski (kopbal) het duel volledig.

Foto: Niels van Renen

Waardevol
Behalve de drie punten bleek het op meerdere vlakken een enorm waardevol duel voor de geel-groenen. Het trok de op papier lastigste wedstrijd van de tweede periode op veerkracht naar zich toe, waardoor na de teleurstellende ontknoping van de eerste periode nu alsnog een periodetitel in zicht kwam. Fortuna pakte door, rolde ook de vier volgende tegenstanders op en greep zodoende de eerste prijs sinds het kampioenschap in 1995.

Passend vervolg
Fortuna zal hopen dat die decemberavond een passend vervolg krijgt in Sittard. Bij een overwinning op Jong PSV is promotie naar de Eredivisie een feit; wint Jong Ajax bovendien niet van MVV Maastricht, dan kroont Fortuna zich ook tot Jupiler League-kampioen. Bij een gelijkspel of nederlaag moet de ploeg van Claudio Braga en Kevin Hofland hopen op misstappen van de concurrentie.

De promotiestrijd van Fortuna Sittard is zaterdagavond vanaf 19:45 uur live te volgen op L1 Radio en via een liveblog op deze site. Op L1 TV en 1Limburg is de ontknoping vanaf 21:30 uur ook live te zien. Bekijk hier ons dossier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen