Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe tips in moordzaak Patrick van der Bolt

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 20:44

Maastrichtenaar Ron van der Bolt houdt hoop dat ooit bekend wordt wie zijn broer Patrick heeft vermoord op 26 december 2002. Zeker omdat er nog altijd tips binnenkomen over de zaak.

Dat zei hij vrijdag in L1mburg Centraal op L1 TV.

Nooit opgelost
De 36-jarige Patrick werd op Tweede Kerstdag 2002 dood gevonden in zijn woning in Heerlen. De zaak is nooit opgelost. Dit jaar wordt de moordzaak opnieuw onder de aandacht gebracht bij het publiek. De moord op Patrick staat namelijk op de cold case kalender die de politie elk jaar uitbrengt.

Video: L1

Argos-serie
Het VPRO-onderzoeksprogramma Argos bracht in 2018/2019 een zesdelige podcast uit over de moord op tennisleraar Patrick van der Bolt. Enkele jaren eerder had de Universiteit Maastricht de onopgeloste moord opnieuw onder de loep genomen. In dat onderzoek waren nieuwe aanknopingspunten naar boven gekomen en die zijn doorgespeeld naar het Openbaar Ministerie. Maar de tips bleven in een la liggen. Totdat Argos met een complete serie over de moord kwam.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

In beweging
Naar aanleiding van de Argos-serie kwamen er opnieuw nuttige tips binnen over de zaak. Regisseur Sanne Boer maakte daar meteen gebruik van tijdens het maken van de serie. Sommige tips speelde ze ook door naar het Openbaar Ministerie. Ron van der Bolt: "Het onderzoek zat lang vast, maar ik heb het idee dat de zaak nu aan het bewegen is". Contact met het Openbaar Ministerie heeft hij weinig, maar hij spreekt Sanne Boer wel nog regelmatig.

Duidelijkheid
Voor nabestaanden is het belangrijk om meer zicht te krijgen op de stand van het onderzoek naar de raadselachtige dood van hun naaste. "De handvatten die je hebt, helpen je toch verder", aldus Van der Bolt. Zijn moeder en hij hebben het nog altijd zwaar met de moord op hun zoon en broer. "Kerstmis blijft altijd moeilijk. Maar we blijven hoop houden dat de zaak ooit wordt opgelost."

Nabestaanden
De politie doet met de cold case kalender een beroep op mensen die meer over een moord weten, maar daar nooit mee naar de politie zijn gestapt. Gehoopt wordt dat die mensen uit piëteit met de nabestaanden alsnog over zaken gaan praten.

Limburgse zaken
In totaal staan er 52 zaken op de cold case kalender, waaronder vijf Limburgse moordmysteries. Behalve de moord op Patrick van der Bolt zijn dat de verdwijning van Tanja Groen in 1993 in Gronsveld, de woningoverval op het oudere echtpaar Ben Drissen en Mien Berden in Grashoek in 1996 (Mien overlijdt vier maanden later aan haar verwondingen), de moord op Maria Simons in Maastricht in 1997 en de moord op Bulent Derendeli in Venlo in 2004.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen