Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe tips in moordzaak Patrick van der Bolt

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 20:44

Maastrichtenaar Ron van der Bolt houdt hoop dat ooit bekend wordt wie zijn broer Patrick heeft vermoord op 26 december 2002. Zeker omdat er nog altijd tips binnenkomen over de zaak.

Dat zei hij vrijdag in L1mburg Centraal op L1 TV.

Nooit opgelost
De 36-jarige Patrick werd op Tweede Kerstdag 2002 dood gevonden in zijn woning in Heerlen. De zaak is nooit opgelost. Dit jaar wordt de moordzaak opnieuw onder de aandacht gebracht bij het publiek. De moord op Patrick staat namelijk op de cold case kalender die de politie elk jaar uitbrengt.

Video: L1

Argos-serie
Het VPRO-onderzoeksprogramma Argos bracht in 2018/2019 een zesdelige podcast uit over de moord op tennisleraar Patrick van der Bolt. Enkele jaren eerder had de Universiteit Maastricht de onopgeloste moord opnieuw onder de loep genomen. In dat onderzoek waren nieuwe aanknopingspunten naar boven gekomen en die zijn doorgespeeld naar het Openbaar Ministerie. Maar de tips bleven in een la liggen. Totdat Argos met een complete serie over de moord kwam.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

In beweging
Naar aanleiding van de Argos-serie kwamen er opnieuw nuttige tips binnen over de zaak. Regisseur Sanne Boer maakte daar meteen gebruik van tijdens het maken van de serie. Sommige tips speelde ze ook door naar het Openbaar Ministerie. Ron van der Bolt: "Het onderzoek zat lang vast, maar ik heb het idee dat de zaak nu aan het bewegen is". Contact met het Openbaar Ministerie heeft hij weinig, maar hij spreekt Sanne Boer wel nog regelmatig.

Duidelijkheid
Voor nabestaanden is het belangrijk om meer zicht te krijgen op de stand van het onderzoek naar de raadselachtige dood van hun naaste. "De handvatten die je hebt, helpen je toch verder", aldus Van der Bolt. Zijn moeder en hij hebben het nog altijd zwaar met de moord op hun zoon en broer. "Kerstmis blijft altijd moeilijk. Maar we blijven hoop houden dat de zaak ooit wordt opgelost."

Nabestaanden
De politie doet met de cold case kalender een beroep op mensen die meer over een moord weten, maar daar nooit mee naar de politie zijn gestapt. Gehoopt wordt dat die mensen uit piƫteit met de nabestaanden alsnog over zaken gaan praten.

Limburgse zaken
In totaal staan er 52 zaken op de cold case kalender, waaronder vijf Limburgse moordmysteries. Behalve de moord op Patrick van der Bolt zijn dat de verdwijning van Tanja Groen in 1993 in Gronsveld, de woningoverval op het oudere echtpaar Ben Drissen en Mien Berden in Grashoek in 1996 (Mien overlijdt vier maanden later aan haar verwondingen), de moord op Maria Simons in Maastricht in 1997 en de moord op Bulent Derendeli in Venlo in 2004.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen