Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe tips in moordzaak Patrick van der Bolt

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 20:44

Maastrichtenaar Ron van der Bolt houdt hoop dat ooit bekend wordt wie zijn broer Patrick heeft vermoord op 26 december 2002. Zeker omdat er nog altijd tips binnenkomen over de zaak.

Dat zei hij vrijdag in L1mburg Centraal op L1 TV.

Nooit opgelost
De 36-jarige Patrick werd op Tweede Kerstdag 2002 dood gevonden in zijn woning in Heerlen. De zaak is nooit opgelost. Dit jaar wordt de moordzaak opnieuw onder de aandacht gebracht bij het publiek. De moord op Patrick staat namelijk op de cold case kalender die de politie elk jaar uitbrengt.

Video: L1

Argos-serie
Het VPRO-onderzoeksprogramma Argos bracht in 2018/2019 een zesdelige podcast uit over de moord op tennisleraar Patrick van der Bolt. Enkele jaren eerder had de Universiteit Maastricht de onopgeloste moord opnieuw onder de loep genomen. In dat onderzoek waren nieuwe aanknopingspunten naar boven gekomen en die zijn doorgespeeld naar het Openbaar Ministerie. Maar de tips bleven in een la liggen. Totdat Argos met een complete serie over de moord kwam.

Lees ook: 'Tips Heerlense cold case bleven jaren in de la liggen'

In beweging
Naar aanleiding van de Argos-serie kwamen er opnieuw nuttige tips binnen over de zaak. Regisseur Sanne Boer maakte daar meteen gebruik van tijdens het maken van de serie. Sommige tips speelde ze ook door naar het Openbaar Ministerie. Ron van der Bolt: "Het onderzoek zat lang vast, maar ik heb het idee dat de zaak nu aan het bewegen is". Contact met het Openbaar Ministerie heeft hij weinig, maar hij spreekt Sanne Boer wel nog regelmatig.

Duidelijkheid
Voor nabestaanden is het belangrijk om meer zicht te krijgen op de stand van het onderzoek naar de raadselachtige dood van hun naaste. "De handvatten die je hebt, helpen je toch verder", aldus Van der Bolt. Zijn moeder en hij hebben het nog altijd zwaar met de moord op hun zoon en broer. "Kerstmis blijft altijd moeilijk. Maar we blijven hoop houden dat de zaak ooit wordt opgelost."

Nabestaanden
De politie doet met de cold case kalender een beroep op mensen die meer over een moord weten, maar daar nooit mee naar de politie zijn gestapt. Gehoopt wordt dat die mensen uit piëteit met de nabestaanden alsnog over zaken gaan praten.

Limburgse zaken
In totaal staan er 52 zaken op de cold case kalender, waaronder vijf Limburgse moordmysteries. Behalve de moord op Patrick van der Bolt zijn dat de verdwijning van Tanja Groen in 1993 in Gronsveld, de woningoverval op het oudere echtpaar Ben Drissen en Mien Berden in Grashoek in 1996 (Mien overlijdt vier maanden later aan haar verwondingen), de moord op Maria Simons in Maastricht in 1997 en de moord op Bulent Derendeli in Venlo in 2004.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen