Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe therapie Maastro kraakt kankercel

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 6:01

Met een nieuwe therapie van het Maastrichtse bestralingscentrum Maastro Clinic verwachten onderzoekers van deze kliniek en het Maastricht UMC+ de tumor en zijn uitzaaiingen effectief te bestrijden.

In experimentele studies met muizen bleek 75 procent van de tumoren te verdwijnen. In in de genezen muizen ontstonden geen nieuwe tumoren.

Levensverwachting
Volgens de Maastrichtse hoogleraar radiotherapie Philippe Lambin "zouden we de levensverwachting van de patiënt belangrijk kunnen verlengen door de tumoren en uitzaaiingen onder controle te houden."

Uitzaaiïngen
De meerderheid van kankerpatiënten overlijdt niet aan de eerste tumor, maar aan de uitzaaiingen van dat gezwel. In enkele maanden beginnen in de Maastro Clinic de eerste klinische proeven bij kankerpatiënten met maximaal vijf uitzaaiingen. De nieuwe behandeling berust op een combinatie van precisiebestraling in een hoge dosering en immuuntherapie.

Maandag staat in de Limburgse kranten een uitgebreid artikel over de nieuwe therapie.

Op www.limburger.nl staat een filmpje hierover.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe behandeltherapie kanker binnen 7 jaar werkelijkheid
Eerste patiënt met protonen bestraald in Maastricht
Provinciemiljoenen voor laboratoria Health Campus
Stoppen-met-roken-medicijn zorgt toch niet voor hartklachten
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen