Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe therapie Maastro kraakt kankercel

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 6:01

Met een nieuwe therapie van het Maastrichtse bestralingscentrum Maastro Clinic verwachten onderzoekers van deze kliniek en het Maastricht UMC+ de tumor en zijn uitzaaiingen effectief te bestrijden.

In experimentele studies met muizen bleek 75 procent van de tumoren te verdwijnen. In in de genezen muizen ontstonden geen nieuwe tumoren.

Levensverwachting
Volgens de Maastrichtse hoogleraar radiotherapie Philippe Lambin "zouden we de levensverwachting van de patiënt belangrijk kunnen verlengen door de tumoren en uitzaaiingen onder controle te houden."

Uitzaaiïngen
De meerderheid van kankerpatiënten overlijdt niet aan de eerste tumor, maar aan de uitzaaiingen van dat gezwel. In enkele maanden beginnen in de Maastro Clinic de eerste klinische proeven bij kankerpatiënten met maximaal vijf uitzaaiingen. De nieuwe behandeling berust op een combinatie van precisiebestraling in een hoge dosering en immuuntherapie.

Maandag staat in de Limburgse kranten een uitgebreid artikel over de nieuwe therapie.

Op www.limburger.nl staat een filmpje hierover.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe behandeltherapie kanker binnen 7 jaar werkelijkheid
Eerste patiënt met protonen bestraald in Maastricht
Provinciemiljoenen voor laboratoria Health Campus
Stoppen-met-roken-medicijn zorgt toch niet voor hartklachten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen