Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe therapie Maastro kraakt kankercel

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 6:01

Met een nieuwe therapie van het Maastrichtse bestralingscentrum Maastro Clinic verwachten onderzoekers van deze kliniek en het Maastricht UMC+ de tumor en zijn uitzaaiingen effectief te bestrijden.

In experimentele studies met muizen bleek 75 procent van de tumoren te verdwijnen. In in de genezen muizen ontstonden geen nieuwe tumoren.

Levensverwachting
Volgens de Maastrichtse hoogleraar radiotherapie Philippe Lambin "zouden we de levensverwachting van de patiënt belangrijk kunnen verlengen door de tumoren en uitzaaiingen onder controle te houden."

Uitzaaiïngen
De meerderheid van kankerpatiënten overlijdt niet aan de eerste tumor, maar aan de uitzaaiingen van dat gezwel. In enkele maanden beginnen in de Maastro Clinic de eerste klinische proeven bij kankerpatiënten met maximaal vijf uitzaaiingen. De nieuwe behandeling berust op een combinatie van precisiebestraling in een hoge dosering en immuuntherapie.

Maandag staat in de Limburgse kranten een uitgebreid artikel over de nieuwe therapie.

Op www.limburger.nl staat een filmpje hierover.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe behandeltherapie kanker binnen 7 jaar werkelijkheid
Eerste patiënt met protonen bestraald in Maastricht
Provinciemiljoenen voor laboratoria Health Campus
Stoppen-met-roken-medicijn zorgt toch niet voor hartklachten
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen