Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe streekomroep voor Echt-Susteren en Roerdalen

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 15:12

Er komt een nieuwe lokale omroep in Echt-Susteren en Roerdalen. Begin 2019 moet de nieuwe streekomroep de lucht in gaan onder de naam Streekomroep Limburg 2 (SOL2).

Op vrijdag 5 oktober 2018 om middernacht ging de voormalige lokale omroep van Echt-Sustseren (LOES) wegens financiële problemen op zwart.

Lees ook: Doek valt: Lokale Omroep Echt-Susteren gaat op zwart

Eerdere flirt
Er was in het verleden al eens sprake van een fusie tussen OR6 en LOES, maar tot een definitieve fusie kwam het nooit. Na het faillissement van LOES was het tijd voor een nieuwe omroep maar dan samen, laat voormalig LOES-voorzitter Jan Vleeshouwers weten. "Met onze radio-expertise en de tv-expertise van OR6 denken wij dat we een mooi nieuw mediaplatform kunnen vormen. We hebben er zin in." De nieuwe radio- en tv-zender richt zich op de gemeente Roerdalen en de gemeente Echt-Susteren. De '2' in de naam 'SOL2' staat voor deze twee gemeentes.

Nieuwe start
De nieuwe streekomroep heeft de afgelopen weken veel werk moeten verrichten om de omroep van de grond te krijgen. Op 20 november heeft SOL2 zich officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Vleeshouwers wordt de nieuwe voorzitter van het medium. "We zijn nu bezig met het verkrijgen van een zendvergunning en goedkeuring van de gemeente. Als alles volgens plan verloopt, hopen wij ergens begin januari 2019 de lucht in gaan", zegt Vleeshouwers.

SOL2 zal zich in het huidige pand van OR6, aan de Nieuw Holsterweg in Posterholt, vestigen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen