Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 20:54

De ZLSM kan binnenkort gaan rijden met een 'nieuwe' stoomlocomotief.

De Zuid-Limburgse stoomtreinmaatschappij krijgt binnen afzienbare tijd de beschikking over een grote, oorspronkelijk in Duitsland gebouwde stoomlocomotief. Op dit moment staat de loc nog bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

Sovjet-trein
De locomotief met serienummer 52-532 is in 1943 gebouwd voor het Duitse leger. Aan het einde van de oorlog werd de stoomloc door het Russische leger buitgemaakt en in gebruik genomen. Na jaren in de Sovjetunie ging de trein in de jaren '60 naar Oost-Duitsland. In 1994 kwam de trein naar Nederland.

Het is nog niet bekend wanneer locomotief naar Simpelveld komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
Habets vertrekt als directeur stoomtreinmaatschappij
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen