Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2015 - 20:54

De ZLSM kan binnenkort gaan rijden met een 'nieuwe' stoomlocomotief.

De Zuid-Limburgse stoomtreinmaatschappij krijgt binnen afzienbare tijd de beschikking over een grote, oorspronkelijk in Duitsland gebouwde stoomlocomotief. Op dit moment staat de loc nog bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

Sovjet-trein
De locomotief met serienummer 52-532 is in 1943 gebouwd voor het Duitse leger. Aan het einde van de oorlog werd de stoomloc door het Russische leger buitgemaakt en in gebruik genomen. Na jaren in de Sovjetunie ging de trein in de jaren '60 naar Oost-Duitsland. In 1994 kwam de trein naar Nederland.

Het is nog niet bekend wanneer locomotief naar Simpelveld komt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
Habets vertrekt als directeur stoomtreinmaatschappij
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen