Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuwe stakingen VDL Nedcar in de pijplijn'

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 20:02

De reeks aan stakingen bij autofabriek VDL Nedcar in Born is nog niet voorbij.

De vakbonden willen in november opnieuw gaan staken voor een betere cao in de metaalsector, en volgens De Limburger wordt de autofabriek daarbij zeker niet overgeslagen.

Tot 200 bedrijven
Vakbond FNV heeft volgens de krant een plan opgesteld voor stakingen van minstens 48 uur bij een kleine 200 metaalbedrijven in Brabant en Limburg. Die worden niet meer lang van tevoren aangekondigd, zoals eerder dit jaar nog het geval was. De bonden voeren al maanden actie in de metaalsector uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Bij Nedcar werd het werk ook al verschillende keren neergelegd.

Verdeeldheid
Op de werkvloer is er verdeeldheid over de acties. Een deel van het personeel wil actie voeren voor een betere cao, een ander deel is bang dat opdrachtgever BMW door de stakingen minder auto's laat bouwen in Born.

Banen geschrapt
Drie weken geleden werd al duidelijk dat 1000 tijdelijke banen bij Nedcar worden geschrapt omdat BMW geen auto's met dieselmotoren meer laat bouwen in Born. De diesels van het Duitse automerk zijn de afgelopen maanden in het nieuws. Een groot deel van de auto's wordt door de fabrikant teruggeroepen.

Lees ook: Nedcar informeert personeel over schrappen 1000 banen

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen