Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe sponsor wielerploeg: Team Sunweb wordt Team DSM

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 12:36

Sunweb stopt als hoofdsponsor van wielerploeg Team Sunweb. DSM wordt de nieuwe naamsponsor van de ploeg.

Dat maken de wielerploeg en het bedrijf met het hoofdkantoor in Heerlen vrijdag bekend.

Andere prioriteiten
Sunweb was sinds 2017 verbonden aan de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Sunweb-topman Tim Vandenbergh verklaarde dat de reisorganisatie, vanwege de coronacrisis, haar prioriteiten elders gaat leggen.

Droom
Het Limburgse chemieconcern was al sponsor van de wielerploeg, maar wordt nu dus hoofdsponsor. "Dit is echt een droom", zegt teambaas Iwam Spekenbrink "De betrokkenheid van DSM met de ontwikkeling van de beste voeding en materialen, waardoor we een streepje voor hebben op de concurrentie."

DSM gaat onder meer speciale kleding en een voedingsprogramma ontwikkelen voor de wielerploeg. Verder wil het chemieconcern geld beschikbaar stellen om dopinggebruik in de wielersport te bestrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen