Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe speurtocht naar gouden tip in zaak Hugo Charles

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 8:50

De zaak van Hugo Charles, de 47-jarige man uit Echt die in 2012 op mysterieuze wijze verdween, is opnieuw onder de aandacht gebracht.

Een reconstructie in het online televisieprogramma Gouden Tip, van de Telegraaf, moet zorgen voor nieuwe ontwikkelingen in de zaak.

Lees ook: Politie vraagt gevangenen om hulp bij oude moordzaken

Cold case
De zaak Charles is door de politie aangemerkt als zogenaamde 'cold case'; een langlopende zaak waar al even geen schot in zit, maar die nog altijd de aandacht van de politie heeft. Vorig jaar verscheen de zaak op de cold case-kalender, die in verschillende gevangenissen is verspreid in de hoop op een gouden tip.

Geen spoor
Ondanks de bijzondere aandacht is er nog altijd geen spoor van Charles, die op 29 maart 2012 verdween voor een zakelijke afspraak in het Gelderse Waardenburg. Op 2 april 2012 is zijn auto teruggevonden, met daarin onder meer zijn horloge en mobiele telefoon. Familie en vrienden gingen al snel uit van een misdrijf, omdat Charles volgens hen nooit zelf uit het leven zou stappen of op eigen houtje zou verdwijnen.

Verschillende tips
De afgelopen jaren kwamen er verschillende tips binnen. Zo werd de link tussen Charles en een schietpartij in een loods onderzocht, maar dat spoor liep dood. Datzelfde gold voor het verhaal dat twee Amsterdamse mannen naar hem op zoek waren en het gerucht dat de geboren Engelsman zaken zou doen met mensen uit het voormalig Oostblok. Hij zou gespot zijn in Brazilië en Thailand, maar dat is nooit bewezen.

Tienduizend euro
Wie de politie de gouden tip bezorgt, kan rekenen op een beloning van tienduizend euro. Vriend Wim Vintges hoopt ondertussen nog altijd op een goede afloop, zo vertelt hij in Gouden Tip. "Hugo kan gewoon niet zonder zijn familie, zonder zijn kinderen. Dus vrijwillig verdwijnen, daar kan ik me totaal geen beeld bij vormen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen