Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe speeltoestellen voor 'onveilig' Klein Zwitserland

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 15:00

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen heeft flink uitgebreid met nieuwe speeltoestellen. Wanneer kinderen van de nieuwe toestellen kunnen genieten, is nog niet duidelijk. Het park blijft voorlopig nog dicht.

Veel bomen op het terrein zijn nog onveilig.

Stormschade
De slechte staat van de bomen kwam na een flinke storm in januari aan het licht. Een aantal bomen viel, zo'n duizend bomen bleken instabiel.

Lees ook: Speelpark Klein Zwitserland nog lang niet veilig

Meer bomen
Op 7 mei heeft er een nieuwe inspectie plaatsgevonden. Hieruit moet blijken of er nog meer bomen gerooid moeten worden. Pas als uit deze inspectie blijkt dat het veilig is, opent de speeltuin de deuren.

Wortels
Een deel van het speelpark, het natuurspeelbos, blijft mogelijk de hele zomer dicht. Door de storm is gebleken dat een groot deel van de wortels rot is. Er wordt nader onderzoek gedaan naar het rotte wortelstelsel.

Floriade
​Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo heeft de nieuwe speeltoestellen geschonken. Ze stonden eerst op het Floriadeterrein, maar omdat dit nu wordt ingericht als een campus werd naar een nieuwe bestemming gezocht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen