Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe smeltovens voor aluminiumbedrijf in Kerkrade

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 9:38

E-max, een Belgische producent van aluminium, bouwt nieuwe ovens in de vestiging van het bedrijf in Kerkrade. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.

Dat zegt de directeur van het bedrijf tegen Het Belang van Limburg.

Minder uitputting grondstoffen
Met de investering wil het bedrijf 100 procent gerecycleerd aluminium produceren, zegt de directeur tegen de krant. In de ovens in Kerkrade wordt oud aluminium gesmolten en dat vormt de basis voor nieuwe producten. "Omdat wij enkel afval van oude aluminium ramen en deuren gebruiken, moet er elders minder basisgrondstof gewonnen worden", zegt de directeur. "Dat betekent minder uitputting van grondstoffen en fossiele brandstoffen, minder aantasting van het landschap en veel minder uitstoot van CO2."

Oud
De huidige ovens in Kerkrade zijn inmiddels meer dan twintig jaar oud. Volgens het bedrijf moeten ze vervangen worden om 100 procent gerecycleerd aluminium te kunnen produceren. Ook de capaciteit wordt verhoogd door de investering van 15 miljoen, van 55.000 naar 85.000 ton per jaar.

E-max heeft naast de ovens in Kerkrade ook vestigingen in het Belgische Dilsen-Stokkem en Kortrijk. Bij het bedrijf werken in totaal ongeveer 500 mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen