Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe smeltovens voor aluminiumbedrijf in Kerkrade

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 9:38

E-max, een Belgische producent van aluminium, bouwt nieuwe ovens in de vestiging van het bedrijf in Kerkrade. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.

Dat zegt de directeur van het bedrijf tegen Het Belang van Limburg.

Minder uitputting grondstoffen
Met de investering wil het bedrijf 100 procent gerecycleerd aluminium produceren, zegt de directeur tegen de krant. In de ovens in Kerkrade wordt oud aluminium gesmolten en dat vormt de basis voor nieuwe producten. "Omdat wij enkel afval van oude aluminium ramen en deuren gebruiken, moet er elders minder basisgrondstof gewonnen worden", zegt de directeur. "Dat betekent minder uitputting van grondstoffen en fossiele brandstoffen, minder aantasting van het landschap en veel minder uitstoot van CO2."

Oud
De huidige ovens in Kerkrade zijn inmiddels meer dan twintig jaar oud. Volgens het bedrijf moeten ze vervangen worden om 100 procent gerecycleerd aluminium te kunnen produceren. Ook de capaciteit wordt verhoogd door de investering van 15 miljoen, van 55.000 naar 85.000 ton per jaar.

E-max heeft naast de ovens in Kerkrade ook vestigingen in het Belgische Dilsen-Stokkem en Kortrijk. Bij het bedrijf werken in totaal ongeveer 500 mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen