Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe seniorenclub in regio Venlo

Geplaatst opmaandag 21 maart 2016 - 14:33

Onder de naam Jongeren van Vroeger wordt in de regio Venlo een nieuwe seniorenclub opgericht.

Een deel van de initiatiefnemers is vorig jaar uit onvrede met de ANBO opgestapt bij die landelijke organisatie.

Oprichting
De oprichtingsvergadering is komende vrijdag. Beoogd voorzitter is voormalig PvdA-politicus Servaas Huys (75) uit Grubbenvorst. Jongeren van Vroeger richt zich op senioren in de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Beesel.

Wrevel
Huys was tot vorig jaar voorzitter van de afdeling Venlo van de ANBO. Binnen de afdeling was al langer wrevel over de koers van de centrale. Onder meer ter bekostiging van een "zware top" moest 90 procent van de contributie naar de landelijke organisatie, aldus Huys. Daar kwam bij dat directeur Liane den Haan zich "laatdunkend" pleegde uit te laten over de vrijwilligers.

Toen de centrale de toegang tot de financiën, de website en de ledenlijst blokkeerde voor de afdelingen, besloot het bestuur van de Venlose afdeling ermee te kappen. Vervolgens beëindigden veel mensen hun lidmaatschap bij de ANBO.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Platform voor senioren is in de maak
'Groter tekort verwacht aan ouderenwoningen in Limburg'
Video: Seniorenmiddag Zomerparkfeest dit jaar binnen (18 aug 2017)
Seniorenmiddag Zomerparkfeest dit keer binnen
Na 25 jaar einde nabij voor seniorenbowling Venlo
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen