Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe seksaffaire schokt Defensie Limburg

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 10:47

Een vrouwelijke militair zou in oktober vorig jaar seksueel misbruikt zijn op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Volgens het Openbaar Ministerie is de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega's filmpjes en foto's maakten. Dit meldt De Telegraaf.

Feestje
De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben gehad tot haar eigen slaapverblijf. Beide soldaten hadden alcohol gedronken; de man aanzienlijk meer dan de vrouw. De krant schrijft wel dat zij 'licht beneveld' was.

Misbruik
Hij zou misbruik hebben gemaakt van dit gebrek aan scherpte bij zijn collega, door haar te strelen en andere seksuele handelingen te verrichten. Twee collega's legden dit tafereel vast op beeld. De vrouw deed echter geen aangifte. Haar commandant stapte wel naar de politie.

Geschorst
De mannelijke soldaat is geschorst in afwachting van een uitspraak van de rechter. Maandag dient de zaak voor de rechtbank in Arnhem. De twee filmende soldaten zijn al ontslagen. "Voor deze mensen is geen plek bij Defensie", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf.

Genuanceerder
Volgens advocaat en oud-militair Sébas Diekstra ligt de zaak genuanceerder dan geschetst door justitie. Zijn cliënt beweert dat de seksuele handelingen van twee kanten kwamen. "Hij moet vechten tegen een systeem waarin een meldster op voorhand bijna altijd onvoorwaardelijk wordt geloofd."

Nieuw schandaal
Het nieuwe Defensie-seksschandaal in Limburg komt naar buiten op het moment dat de vakbond pleit voor een meldpunt voor seksueel misbruik. Dit naar aanleiding van het verhaal van oud-militair Ronald Vreeburg, die in de jaren tachtig werd misbruikt op de kazerne in Weert en jarenlang niet gehoord werd.

Lees ook: Defensievakbond wil meldpunt seksueel misbruik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen