Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe seksaffaire schokt Defensie Limburg

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 10:47

Een vrouwelijke militair zou in oktober vorig jaar seksueel misbruikt zijn op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Volgens het Openbaar Ministerie is de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega's filmpjes en foto's maakten. Dit meldt De Telegraaf.

Feestje
De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben gehad tot haar eigen slaapverblijf. Beide soldaten hadden alcohol gedronken; de man aanzienlijk meer dan de vrouw. De krant schrijft wel dat zij 'licht beneveld' was.

Misbruik
Hij zou misbruik hebben gemaakt van dit gebrek aan scherpte bij zijn collega, door haar te strelen en andere seksuele handelingen te verrichten. Twee collega's legden dit tafereel vast op beeld. De vrouw deed echter geen aangifte. Haar commandant stapte wel naar de politie.

Geschorst
De mannelijke soldaat is geschorst in afwachting van een uitspraak van de rechter. Maandag dient de zaak voor de rechtbank in Arnhem. De twee filmende soldaten zijn al ontslagen. "Voor deze mensen is geen plek bij Defensie", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf.

Genuanceerder
Volgens advocaat en oud-militair Sébas Diekstra ligt de zaak genuanceerder dan geschetst door justitie. Zijn cliënt beweert dat de seksuele handelingen van twee kanten kwamen. "Hij moet vechten tegen een systeem waarin een meldster op voorhand bijna altijd onvoorwaardelijk wordt geloofd."

Nieuw schandaal
Het nieuwe Defensie-seksschandaal in Limburg komt naar buiten op het moment dat de vakbond pleit voor een meldpunt voor seksueel misbruik. Dit naar aanleiding van het verhaal van oud-militair Ronald Vreeburg, die in de jaren tachtig werd misbruikt op de kazerne in Weert en jarenlang niet gehoord werd.

Lees ook: Defensievakbond wil meldpunt seksueel misbruik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen