Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe RTL Late Night met Twan Huys 'mist gezelligheid'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 6:58

De meningen zijn verdeeld over het nieuwe RTL Late Night met Twan Huys. Op Twitter roemen kijkers de journalistieke aanpak van Huys, maar wordt de show ook saai en ongezellig genoemd. En: de kaasstengels ontbreken.

Over één ding zijn de meeste kijkers het wel eens: Twan Huys is een vakman. Hij blijft rustig, stelt de juiste vragen en zorgt ervoor dat de gasten belangrijker zijn dan hijzelf.

Serieuzer
De oorspronkelijk uit Sevenum afkomstige journalist en ex-presentator van Nieuwsuur heeft bij de commerciële zender de talkshow overgenomen van Humberto Tan. Met Huys hoopt RTL een serieuzere en inhoudelijk sterkere talkshow neer te zetten, die kan concurreren met Pauw en Jinek.

Lees ook: Twan Huys voelt gezonde spanning voor zijn nieuwe talkshow

Even wennen
Die opzet lijkt vooralsnog te zijn gelukt. RTL Late Night is niet meer de Humberto Tan-show, met gekke dansjes, drank en kaasstengels, maar een serieuzere show die veel meer draait om de gasten en interviews. Maar het RTL-publiek moet daar nog wel heel erg aan wennen.

Kaasstengels
De journalistieke aanpak van Twan Huys noemen veel mensen dan ook saai. Huys moet het nog gezelliger maken, losser worden, vinden de kijkers. En de meest opvallende kritiek: het publiek mist de kaasstengels.

Kijkcijfers
Humberto Tan moest bij RTL Late Night gedwongen het veld ruimen, omdat de kijkcijfers na vijf jaar kelderden. Toch is Huys niet bang voor de druk met betrekking tot de kijkcijfers van de talkshow. "Er is geen doel, behalve om zoveel mogelijk mensen te laten kijken. Maar er is geen minimumkijkcijfer dat gehaald moet worden", zei hij voor zijn eerste show.

Maandagavond keken er 522.000 mensen naar de eerste RTL Late Night met Twan Huys. Het is een voorzichtig begin van de nieuwe talkshow op RTL4.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen