Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe RTL Late Night met Twan Huys 'mist gezelligheid'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 6:58

De meningen zijn verdeeld over het nieuwe RTL Late Night met Twan Huys. Op Twitter roemen kijkers de journalistieke aanpak van Huys, maar wordt de show ook saai en ongezellig genoemd. En: de kaasstengels ontbreken.

Over één ding zijn de meeste kijkers het wel eens: Twan Huys is een vakman. Hij blijft rustig, stelt de juiste vragen en zorgt ervoor dat de gasten belangrijker zijn dan hijzelf.

Serieuzer
De oorspronkelijk uit Sevenum afkomstige journalist en ex-presentator van Nieuwsuur heeft bij de commerciële zender de talkshow overgenomen van Humberto Tan. Met Huys hoopt RTL een serieuzere en inhoudelijk sterkere talkshow neer te zetten, die kan concurreren met Pauw en Jinek.

Lees ook: Twan Huys voelt gezonde spanning voor zijn nieuwe talkshow

Even wennen
Die opzet lijkt vooralsnog te zijn gelukt. RTL Late Night is niet meer de Humberto Tan-show, met gekke dansjes, drank en kaasstengels, maar een serieuzere show die veel meer draait om de gasten en interviews. Maar het RTL-publiek moet daar nog wel heel erg aan wennen.

Kaasstengels
De journalistieke aanpak van Twan Huys noemen veel mensen dan ook saai. Huys moet het nog gezelliger maken, losser worden, vinden de kijkers. En de meest opvallende kritiek: het publiek mist de kaasstengels.

Kijkcijfers
Humberto Tan moest bij RTL Late Night gedwongen het veld ruimen, omdat de kijkcijfers na vijf jaar kelderden. Toch is Huys niet bang voor de druk met betrekking tot de kijkcijfers van de talkshow. "Er is geen doel, behalve om zoveel mogelijk mensen te laten kijken. Maar er is geen minimumkijkcijfer dat gehaald moet worden", zei hij voor zijn eerste show.

Maandagavond keken er 522.000 mensen naar de eerste RTL Late Night met Twan Huys. Het is een voorzichtig begin van de nieuwe talkshow op RTL4.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen