Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe rol lonkt voor Jorrit Hendrix bij PSV

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 11:28

Jorrit Hendrix wordt bij PSV vooral ingezet als stofzuiger op het middenveld. Nu Ernest Faber voor de groep staat in Eindhoven lonkt mogelijk een nieuwe rol voor de 24-jarige middenvelder uit Panningen.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Club Brugge speelde de eenmalig international als nummer tien. Volgens Faber, de opvolger van de onlangs ontslagen Mark van Bommel, een bewuste keuze. "Als je druk naar voren wilt zetten, is Jorrit een hele nuttige speler", zegt de oefenmeester tegen het Eindhovens Dagblad.

Drang naar voren
De club uit de lichtstad speelde donderdag een oefenpot in Qatar tegen de Belgen (1-2). De Panningenaar speelde de tweede helft tussen het middenveld en de aanvallers. Een plek waar Hendrix in de toekomst mogelijk vaker gepositioneerd wordt. "Hij heeft power, is een volhouder en kan een goal maken. Hij heeft er in de jeugd wel eens gespeeld en staat zeker verdedigend zijn mannetje, waarbij hij drang naar voren heeft", zegt Faber.

Bankzitter
Hendrix speelt sinds het seizoen 2013/2014 in de hoofdmacht van PSV. Hij heeft nog een contract tot medio 2021. De Limburger is een publiekslieveling, maar was nooit onomstreden in het Philips Stadion. Dit seizoen zat hij, ook wegens blessureleed, vooral op de bank. Hij mocht pas negen keer opdraven in de Eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen