Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe Roda-keeper loopt weg met 'pure' Rutjes

Geplaatst opdonderdag 20 juli 2017 - 16:44

Nieuwbakken Roda JC-doelman Hidde Jurjus is snel onder de indruk geraakt van ploeggenoot Nathan Rutjes.

Tegenover Voetbal International is Jurjus lovend over zijn collega.

Af en toe leuk
"Veel mensen denken volgens mij: die doet af en toe leuk op tv, en is daarna weer gewoon voetballer", zegt de keeper, die voor een seizoen wordt gehuurd van PSV. "Maar ik liep bij Roda naar binnen en hij gaf me gelijk een knuffel. Er was niemand bij verder, hij deed het echt voor mij."

Projecten
Jurjus heeft veel gemeen met de Rotterdamse Rutjes. Beiden doen naast het veld veel aan vrijwilligerswerk. "Nathan is puur. Misschien kunnen we samen mooie projecten bedenken, bijvoorbeeld een manier om meer oudere mensen naar het stadion te krijgen."

Grote werk
Bij Roda JC moet de doelman uit Lichtenvoorde dit seizoen laten zien dat hij klaar is voor het grote werk. Na een jaar in de eredivisie met De Graafschap werd hij overgenomen door PSV. In Eindhoven speelde hij vooral voor het reserveteam en in die wedstrijden wist hij geen onuitwisbare indruk achter te laten.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Roda JC ziet in PSV'er nieuwe doelman
Jarige Rutjes: 'Afellay zag dat ik aan het korfballen was'
Vitesse - Roda JC Hidde Jurjus
PSV-huurling Jurjus wil langer bij Roda JC blijven
Deel van oor Roda-keeper Verbist weer aangenaaid
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen