Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Roda-eigenaar doet aandelen Murcia van de hand

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 15:26

Niets lijkt een overname van de aandelen van Roda JC door de nieuwe eigenaar Mauricio García de la Vega meer in de weg te staan. De Mexicaanse investeerder doet de aandelen in voetbalclub Real Murcia van de hand.

Dat meldt Real Murcia News op Twitter.

Belang
García de la Vega had nog steeds een belang in de Spaanse club. Dat zou een probleem kunnen opleveren met de KNVB, die de overname van Roda nog moet goedkeuren. "Ik heb inderdaad nog aandelen van Murcia", zei hij eerder tijdens een interview met L1. "Probleem was dat ik die aandelen niet kon vertalen in zeggenschap bij de club. Maar ik zal zeker voldoen aan de voorwaarden van de KNVB." Als het nodig is, zou hij zijn belang in Murcia van de hand doen.
Volgens De Limburger is in overleg met de KNVB besloten om die toch al te verkopen.

Lees ook: 'Play-offs voor Roda komend jaar, dan kan alles gebeuren'

De 51-jarige investeerder redde Roda JC begin juni van de ondergang door de club over te nemen. Hij nam bijna 80 procent van de aandelen over. De overige 20 procent blijft in handen van de Zwitserse-Rus Aleksei Korotaev.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen