Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Roda-baas verbaasd over beleid Rabobank

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 16:06

Roda JC-eigenaar Mauricio de la Vega mag nog geen dubbeltje overmaken naar zijn nieuwe speeltje.

Reden is het kersverse beleid van de Rabobank waarbij extra kritisch naar betaald voetbal-organisaties wordt gekeken.

Probleemclub
Volgens NRC ziet de Rabobank Roda als probleemclub en blokkeert alle investeringen van de nieuwe eigenaar, totdat de licentiecommissie van de KNVB positief oordeelt over De la Vega. Tot groot ongenoegen van de nieuwe clubeigenaar.

Hinderlijk
"Ontzettend hinderlijk, dit", vertelt Pieter Nieuwenhuis, woordvoerder van De la Vega. "En een beetje vreemd ook. De licentiecommissie van de KNVB doet uitgebreid onderzoek naar De la Vega. Dat de Rabobank niet gewoon even op de uitkomst daarvan kan wachten alvorens allerlei verregaande maatregelen als deze te treffen, is ons een raadsel."

Meer verstand van
Een reden voor het wantrouwen richting De la Vega is dat de club al jaren verlies lijdt. En waarom zou een Mexicaan opeens een noodlijdende voetbalclub in Limburg kopen? "Daar hebben wij dus meer verstand van dan de Rabobank," vindt Nieuwenhuis. "Roda is slachtoffer geweest van jarenlang wanbeleid. Maar in potentie kan de club gewoon winstgevend zijn, net als bijvoorbeeld Heracles Almelo. De la Vega ziet dat, maar de Rabobank ziet dat niet."

Reactie voetbalwereld
Ook bij de KNVB en andere betaald voetbalorganisaties zijn ze ongelukkig met de aanpak van de Rabobank en met het feit dat dit op deze manier naar buiten is gekomen. "We worden nu overvallen door berichten in de media", laten de KNVB, de federatie Betaald Voetbal Organisaties, de Eredivisie en de Coöperatie Eerste Divisie in een gezamenlijke reactie weten. "We nemen vandaag contact met de Rabobank op om dit alsnog op bestuurlijk niveau te bespreken."

Financieel gezond
De betaald voetbal-organisaties geven aan het belangrijk te vinden dat het voetbal in Nederland financieel gezond blijft. Ze wijzen er tevens op dat de voetbalbranche al een uitgebreid licentiesysteem kent en dat het beleid wordt uitgebreid met extra maatregelen en eisen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen