Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe regels KNVB gunstig voor tv-geld: 'Twee ton extra'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:37

Door de nieuwe promotie- en degradatieregeling van de KNVB kunnen met name de kleinere eredivisieclubs rekenenen op meer tv-gelden.

Dat zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen L1.

Geld
Vanaf komend seizoen degraderen twee teams rechtstreeks vanuit de Eredivisie. Vanuit de Keuken Kampioen Divisie promoveren twee ploegen. Vanwege deze nieuwe regel is vijf procent extra tv-geld te verdelen. "Dat komt neer op zo'n één of twee ton extra", zegt Bogers. "Daar zijn we als VVV heel blij mee. Alle kleine beetjes helpen."

Lees ook: 'Komend seizoen degraderen twee clubs uit de eredivisie'

Solidariteit
De afgelopen jaren ontvingen de topclubs in de Eredivisie zo'n 10 miljoen aan mediageld. De nummer 18 moest het stellen met een kleine 2 miljoen. Vanwege de wijziging kunnen de kleinere clubs nu op meer tv-geld rekenen. VVV kreeg afgelopen seizoen 1,9 miljoen euro. Fortuna Sittard kreeg met 1,8 miljoen iets minder. Komend seizoen krijgen de clubs iets meer op hun bankrekening gestort.

Risico
Bogers geeft verder toe dat ze er in Venlo altijd rekening mee houden dat de club kan degraderen. Dat er nu twee clubs rechtstreeks kunnen afzakken, is volgens de directeur een risico. "Maar goed. Dat is part of the deal", zegt hij. "Het heeft ook een voordeel. Als je gedegradeerd bent, zijn er ook twee ploegen die promoveren. Wij zijn een paar jaar geleden tweede geworden in de eerste divisie. Toen hadden we niks."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen