Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe regels KNVB gunstig voor tv-geld: 'Twee ton extra'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 15:37

Door de nieuwe promotie- en degradatieregeling van de KNVB kunnen met name de kleinere eredivisieclubs rekenenen op meer tv-gelden.

Dat zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen L1.

Geld
Vanaf komend seizoen degraderen twee teams rechtstreeks vanuit de Eredivisie. Vanuit de Keuken Kampioen Divisie promoveren twee ploegen. Vanwege deze nieuwe regel is vijf procent extra tv-geld te verdelen. "Dat komt neer op zo'n één of twee ton extra", zegt Bogers. "Daar zijn we als VVV heel blij mee. Alle kleine beetjes helpen."

Lees ook: 'Komend seizoen degraderen twee clubs uit de eredivisie'

Solidariteit
De afgelopen jaren ontvingen de topclubs in de Eredivisie zo'n 10 miljoen aan mediageld. De nummer 18 moest het stellen met een kleine 2 miljoen. Vanwege de wijziging kunnen de kleinere clubs nu op meer tv-geld rekenen. VVV kreeg afgelopen seizoen 1,9 miljoen euro. Fortuna Sittard kreeg met 1,8 miljoen iets minder. Komend seizoen krijgen de clubs iets meer op hun bankrekening gestort.

Risico
Bogers geeft verder toe dat ze er in Venlo altijd rekening mee houden dat de club kan degraderen. Dat er nu twee clubs rechtstreeks kunnen afzakken, is volgens de directeur een risico. "Maar goed. Dat is part of the deal", zegt hij. "Het heeft ook een voordeel. Als je gedegradeerd bent, zijn er ook twee ploegen die promoveren. Wij zijn een paar jaar geleden tweede geworden in de eerste divisie. Toen hadden we niks."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen