Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe regeling voor leegstaande karakteristieke gebouwen

Geplaatst opmaandag 20 oktober 2014 - 17:16

Er komt een nieuwe provinciale regeling om karakteristieke leegstaande gebouwen te behoeden voor verval. Die moet in 2015 ingaan.

Kern ervan is dat de provincie activiteiten van ondernemers in die leegstaande gebouwen stimuleert, bijvoorbeeld door een startkapitaal te geven. Met de winst van die activiteiten kan dan een gebouw worden onderhouden. Het gaat om panden die niet de status van monument hebben.

Aanpak
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans bereidt de nieuwe aanpak momenteel voor. Hij denkt bijvoorbeeld aan het oude pand van brouwerij De Leeuw in Valkenburg, de voormalige SIF-fabriek in Panningen en aan gebouwen die vallen onder het project Kloosterdorp Steyl.

Regeling
Volgens de gedeputeerde biedt de regeling de kans om met minder geld meer te bereiken. Hij bespreekt zijn plan binnenkort in het provinciebestuur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Koopmans zegt bibliotheekorganisatie de wacht aan
Provincie ziet niks in opleggen van herindelingen
Gedeputeerde Ger Koopmans CDA in gezellige setting (stock 2019)
Nieuw provinciebestuur 'collegiaal en open team'
Forse kritiek op SP: 'Partij zet principes te snel opzij'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen