Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe rage in coronatijd: de berenjacht

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 6:00

In België is het al een tijdje populair en sinds eind maart is de rage ook naar Limburg overgewaaid: de berenjacht.

De berenjacht is bedacht om kleine kinderen tijdens de coronacrisis wat afleiding buiten de deur te geven.

Plattegrond
Idee is om op zoek te gaan naar knuffelberen. Die zetten mensen voor het raam, of in de tuin. In tal van Limburgse steden en dorpen kunnen mensen die een beer op de vensterbank hebben gezet hun adres doorgeven en vrijwilligers verwerken dat dan in een plattegrond, zodat ouders een beetje richting kunnen geven aan de speurtocht.

Venlo
In Venlo staan al 2000 knuffelberen achter het raam.

Video: L1 (Ruud van Broekhoven)

Pokémon
De rage doet denken aan Pokémon Go. Daarbij moeten deelnemers met behulp van een smartphone in de buitenlucht op zoek gaan naar de populaire Pokémon-figuurtjes.

Oorsprong
De berenjacht in coronatijd vindt zijn oorsprong in Australië en is geïnspireerd op het prentenboek We gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen