Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe rage in coronatijd: de berenjacht

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 6:00

In België is het al een tijdje populair en sinds eind maart is de rage ook naar Limburg overgewaaid: de berenjacht.

De berenjacht is bedacht om kleine kinderen tijdens de coronacrisis wat afleiding buiten de deur te geven.

Plattegrond
Idee is om op zoek te gaan naar knuffelberen. Die zetten mensen voor het raam, of in de tuin. In tal van Limburgse steden en dorpen kunnen mensen die een beer op de vensterbank hebben gezet hun adres doorgeven en vrijwilligers verwerken dat dan in een plattegrond, zodat ouders een beetje richting kunnen geven aan de speurtocht.

Venlo
In Venlo staan al 2000 knuffelberen achter het raam.

Video: L1 (Ruud van Broekhoven)

Pokémon
De rage doet denken aan Pokémon Go. Daarbij moeten deelnemers met behulp van een smartphone in de buitenlucht op zoek gaan naar de populaire Pokémon-figuurtjes.

Oorsprong
De berenjacht in coronatijd vindt zijn oorsprong in Australië en is geïnspireerd op het prentenboek We gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen