Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe organisatie zorgt voor concurrentie VVV's

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2015 - 6:35

Bijna 200 Limburgse ondernemers in de vrijetijdssector hebben zich uit onvrede met de VVV aangesloten bij een nieuwe boekings- en service-organisatie.

Oprichter en voorzitter Theo Breuers van coöperatie SuperGastvrij spreekt in de Limburgse kranten tegen dat zijn nieuwe organisatie de strijd aangaat met de Limburgse VVV’s. "Van oorlog is wat ons betreft geen sprake. Wel van onvrede, omdat het beter kan en beter moet. Het zou goed zijn als ook de VVV heel snel met ons systeem gaat werken."

Arrangementen
De coöperatie gaat onder meer gecombineerde arrangementen aanbieden. Ook verwacht SuperGastvrij goedkopere tarieven te kunnen rekenen voor ondernemers dan de commerciële evenknieën als Booking.com.

Samenwerking
Directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg verkaart in een eerste reactie dat de nieuwe organisatie de VVV in een ‘lastig parket’ brengt. "Want samenwerken met SuperGastvrij is praktisch onmogelijk. Onze VVV-collega’s in Luik hebben namelijk een soort gelijk systeem ontwikkeld. De afspraak is dat we dat systeem gaan uitrollen over de hele euregio."

Negen miljoen
Het coöperatiebestuur van SuperGastvrij mikt het eerste jaar op een totale omzetgroei van bijna negen miljoen euro bij de deelnemende bedrijven in de vrijetijdssector (horeca, gastronomie, toerisme, recreatie, attracties en evenementen).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weer toeristische onderscheiding voor Zuid-Limburg
Speeltuin Indoorspeeltuin Kinderen
Aantal binnenspeeltuinen in Limburg flink gestegen
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
VVV lanceert Ticketshop Limburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen