Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe organisatie zorgt voor concurrentie VVV's

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2015 - 6:35

Bijna 200 Limburgse ondernemers in de vrijetijdssector hebben zich uit onvrede met de VVV aangesloten bij een nieuwe boekings- en service-organisatie.

Oprichter en voorzitter Theo Breuers van coöperatie SuperGastvrij spreekt in de Limburgse kranten tegen dat zijn nieuwe organisatie de strijd aangaat met de Limburgse VVV’s. "Van oorlog is wat ons betreft geen sprake. Wel van onvrede, omdat het beter kan en beter moet. Het zou goed zijn als ook de VVV heel snel met ons systeem gaat werken."

Arrangementen
De coöperatie gaat onder meer gecombineerde arrangementen aanbieden. Ook verwacht SuperGastvrij goedkopere tarieven te kunnen rekenen voor ondernemers dan de commerciële evenknieën als Booking.com.

Samenwerking
Directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg verkaart in een eerste reactie dat de nieuwe organisatie de VVV in een ‘lastig parket’ brengt. "Want samenwerken met SuperGastvrij is praktisch onmogelijk. Onze VVV-collega’s in Luik hebben namelijk een soort gelijk systeem ontwikkeld. De afspraak is dat we dat systeem gaan uitrollen over de hele euregio."

Negen miljoen
Het coöperatiebestuur van SuperGastvrij mikt het eerste jaar op een totale omzetgroei van bijna negen miljoen euro bij de deelnemende bedrijven in de vrijetijdssector (horeca, gastronomie, toerisme, recreatie, attracties en evenementen).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weer toeristische onderscheiding voor Zuid-Limburg
Speeltuin Indoorspeeltuin Kinderen
Aantal binnenspeeltuinen in Limburg flink gestegen
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
VVV lanceert Ticketshop Limburg
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen