Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe organisatie zorgt voor concurrentie VVV's

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2015 - 6:35

Bijna 200 Limburgse ondernemers in de vrijetijdssector hebben zich uit onvrede met de VVV aangesloten bij een nieuwe boekings- en service-organisatie.

Oprichter en voorzitter Theo Breuers van coöperatie SuperGastvrij spreekt in de Limburgse kranten tegen dat zijn nieuwe organisatie de strijd aangaat met de Limburgse VVV’s. "Van oorlog is wat ons betreft geen sprake. Wel van onvrede, omdat het beter kan en beter moet. Het zou goed zijn als ook de VVV heel snel met ons systeem gaat werken."

Arrangementen
De coöperatie gaat onder meer gecombineerde arrangementen aanbieden. Ook verwacht SuperGastvrij goedkopere tarieven te kunnen rekenen voor ondernemers dan de commerciële evenknieën als Booking.com.

Samenwerking
Directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg verkaart in een eerste reactie dat de nieuwe organisatie de VVV in een ‘lastig parket’ brengt. "Want samenwerken met SuperGastvrij is praktisch onmogelijk. Onze VVV-collega’s in Luik hebben namelijk een soort gelijk systeem ontwikkeld. De afspraak is dat we dat systeem gaan uitrollen over de hele euregio."

Negen miljoen
Het coöperatiebestuur van SuperGastvrij mikt het eerste jaar op een totale omzetgroei van bijna negen miljoen euro bij de deelnemende bedrijven in de vrijetijdssector (horeca, gastronomie, toerisme, recreatie, attracties en evenementen).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weer toeristische onderscheiding voor Zuid-Limburg
Speeltuin Indoorspeeltuin Kinderen
Aantal binnenspeeltuinen in Limburg flink gestegen
Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
VVV lanceert Ticketshop Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen