Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe opzet ECI: eenmalig 1,9 miljoen euro subsidie

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 20:05

Cultuurfabriek ECI in Roermond krijgt een nieuwe beheerstructuur waarbij cultuur, horeca en exploitatie van het gebouw gescheiden worden.

Daarnaast moet er eenmalig 1,9 miljoen extra subsidie naar de cultuurtempel.

Oude tekorten weg
Op die manier wil verantwoordelijk wethouder Ferdinand Pleyte de noodlijdende cultuurtempel er weer bovenop helpen. Om een nieuwe start te kunnen maken, moeten eerst de huidige tekorten worden weggewerkt. Daarvoor is eenmalig een miljoen nodig. De negen ton zijn bestemd om de overgang naar de nieuwe organisatie-structuur te bekostigen.

Niew type directeur
Het contract van huidig directeur René Lebens, dat 31 maart afloopt, wordt niet verlengd, zo heeft de Raad van Toezicht besloten. Die bestaat op dit moment uit één persoon, Albert Janssen. Desgevraagd laat die weten dat hij "alle waardering heeft voor de inzet van Lebens", maar dat het nieuwe organisatiemodel vraagt om een ander type directeur.

Toegankelijk voor breed publiek
Is Lebens nu nog directeur/bestuurder, straks komt er louter een uitvoerend directeur met daarboven een bestuur. Bovendien gaat die directeur alleen nog over de culturele invulling. Die moet vooral lokaal gericht zijn en toegankelijk voor een breed publiek. De bovenregionale functie wordt alleen nog gehandhaafd voor grotere exposities. (1 tot 2 keer per jaar)

Die vallen niet langer onder verantwoordelijkheid van de stichting, maar onder een nog nader te bepalen nieuwe partij. De horecafunctie wordt verzelfstandigd en uitgebreid.

Geen geloof
In een reactie laat directeur Rene Lebens weten te betwijfelen of de nieuwe organisatiestructuur de oplossing biedt. "De aanvankelijke uitgangspunten waren niet reëel." Dat zijn driejarig contract niet verlengd zou worden had hij wel verwacht.. "Ik heb al langer een verschil van mening met Albert Janssen (Raad van Toezicht)."

Meer over ECI in De Limburger van maandag

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ECI Cultuurfabriek wil 1,5 miljoen extra van gemeente
ECI Cultuurfabriek Roermond
ECI Cultuurfabriek Roermond voorlopig gered
ECI Cultuurfabriek heeft al 24,5 miljoen gekost
Gemeente in gesprek over overname ECI
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen