Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe opzet ECI: eenmalig 1,9 miljoen euro subsidie

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 20:05

Cultuurfabriek ECI in Roermond krijgt een nieuwe beheerstructuur waarbij cultuur, horeca en exploitatie van het gebouw gescheiden worden.

Daarnaast moet er eenmalig 1,9 miljoen extra subsidie naar de cultuurtempel.

Oude tekorten weg
Op die manier wil verantwoordelijk wethouder Ferdinand Pleyte de noodlijdende cultuurtempel er weer bovenop helpen. Om een nieuwe start te kunnen maken, moeten eerst de huidige tekorten worden weggewerkt. Daarvoor is eenmalig een miljoen nodig. De negen ton zijn bestemd om de overgang naar de nieuwe organisatie-structuur te bekostigen.

Niew type directeur
Het contract van huidig directeur René Lebens, dat 31 maart afloopt, wordt niet verlengd, zo heeft de Raad van Toezicht besloten. Die bestaat op dit moment uit één persoon, Albert Janssen. Desgevraagd laat die weten dat hij "alle waardering heeft voor de inzet van Lebens", maar dat het nieuwe organisatiemodel vraagt om een ander type directeur.

Toegankelijk voor breed publiek
Is Lebens nu nog directeur/bestuurder, straks komt er louter een uitvoerend directeur met daarboven een bestuur. Bovendien gaat die directeur alleen nog over de culturele invulling. Die moet vooral lokaal gericht zijn en toegankelijk voor een breed publiek. De bovenregionale functie wordt alleen nog gehandhaafd voor grotere exposities. (1 tot 2 keer per jaar)

Die vallen niet langer onder verantwoordelijkheid van de stichting, maar onder een nog nader te bepalen nieuwe partij. De horecafunctie wordt verzelfstandigd en uitgebreid.

Geen geloof
In een reactie laat directeur Rene Lebens weten te betwijfelen of de nieuwe organisatiestructuur de oplossing biedt. "De aanvankelijke uitgangspunten waren niet reëel." Dat zijn driejarig contract niet verlengd zou worden had hij wel verwacht.. "Ik heb al langer een verschil van mening met Albert Janssen (Raad van Toezicht)."

Meer over ECI in De Limburger van maandag

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ECI Cultuurfabriek wil 1,5 miljoen extra van gemeente
ECI Cultuurfabriek Roermond
ECI Cultuurfabriek Roermond voorlopig gered
ECI Cultuurfabriek heeft al 24,5 miljoen gekost
Gemeente in gesprek over overname ECI
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen