Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe opzet ECI: eenmalig 1,9 miljoen euro subsidie

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 20:05

Cultuurfabriek ECI in Roermond krijgt een nieuwe beheerstructuur waarbij cultuur, horeca en exploitatie van het gebouw gescheiden worden.

Daarnaast moet er eenmalig 1,9 miljoen extra subsidie naar de cultuurtempel.

Oude tekorten weg
Op die manier wil verantwoordelijk wethouder Ferdinand Pleyte de noodlijdende cultuurtempel er weer bovenop helpen. Om een nieuwe start te kunnen maken, moeten eerst de huidige tekorten worden weggewerkt. Daarvoor is eenmalig een miljoen nodig. De negen ton zijn bestemd om de overgang naar de nieuwe organisatie-structuur te bekostigen.

Niew type directeur
Het contract van huidig directeur René Lebens, dat 31 maart afloopt, wordt niet verlengd, zo heeft de Raad van Toezicht besloten. Die bestaat op dit moment uit één persoon, Albert Janssen. Desgevraagd laat die weten dat hij "alle waardering heeft voor de inzet van Lebens", maar dat het nieuwe organisatiemodel vraagt om een ander type directeur.

Toegankelijk voor breed publiek
Is Lebens nu nog directeur/bestuurder, straks komt er louter een uitvoerend directeur met daarboven een bestuur. Bovendien gaat die directeur alleen nog over de culturele invulling. Die moet vooral lokaal gericht zijn en toegankelijk voor een breed publiek. De bovenregionale functie wordt alleen nog gehandhaafd voor grotere exposities. (1 tot 2 keer per jaar)

Die vallen niet langer onder verantwoordelijkheid van de stichting, maar onder een nog nader te bepalen nieuwe partij. De horecafunctie wordt verzelfstandigd en uitgebreid.

Geen geloof
In een reactie laat directeur Rene Lebens weten te betwijfelen of de nieuwe organisatiestructuur de oplossing biedt. "De aanvankelijke uitgangspunten waren niet reëel." Dat zijn driejarig contract niet verlengd zou worden had hij wel verwacht.. "Ik heb al langer een verschil van mening met Albert Janssen (Raad van Toezicht)."

Meer over ECI in De Limburger van maandag

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ECI Cultuurfabriek wil 1,5 miljoen extra van gemeente
ECI Cultuurfabriek Roermond
ECI Cultuurfabriek Roermond voorlopig gered
ECI Cultuurfabriek heeft al 24,5 miljoen gekost
Gemeente in gesprek over overname ECI
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen