Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe opleiding voor Fontys Venlo

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 13:46

Fontys Hogeschool in Venlo krijgt komend studiejaar de nieuwe opleiding gezondheid.

Dat schrijft Omroep Venlo. Het gaat het volgend studiejaar nog om een propedeusejaar, maar het is de bedoeling dat het daarna een bacheloropleiding wordt.

Aanvraag
"Er ligt momenteel een aanvraag bij het ministerie voor een volledige bacheloropleiding gezondheid in Venlo. Als pilot mogen we komend studiejaar dus al aan de slag met een propedeuse. Wanneer we daar met een klas kunnen starten, zijn we zeer tevreden", zegt projectleider Joke Manders. Met de nieuwe bacheloropleiding hebben Fontys, Zuyd Hogeschool en ROC Gilde de handen in elkaar geslagen. Aan de invulling van de nieuwe richting wordt nu volop gewerkt.

Leerwerkplekken
Scholieren met een diploma vwo, havo of mbo 4 kunnen straks de studie gaan volgen. De studenten krijgen leerwerkplekken bij bijvoorbeeld zorginstellingen en gemeenten. Ze gaan aan de gang met praktijkopdrachten en vraagstukken op het gebied van innovatie en technologie in de gezondheidszorg.

Propedeusestudenten kunnen na dat jaar doorstromen naar diverse opleidingen binnen de gezondheidszorg en mogelijk de bachelor gezondheid.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen