Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe openbare watertappunten in Limburg

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 10:16

Waterleiding Maatschappij Limburg installeert dit jaar zeven nieuwe openbare watertappunten.

Daarmee komt het totaal in de provincie op ruim 30. De dorpspompen nieuwe stijl zijn bedoeld voor dorstige voorbijgangers, zoals wandelaars en fietsers.

Ze komen op makkelijk te bereiken openbare plekken, in onder andere Gennep, Voerendaal en in Maastricht. Twee jaar geleden werd het eerste watertappunt geïnstalleerd.

In de stalling
Op basis van de meterstanden berekende WML dat al zeker 120.000 flesjes water zijn gevuld. Dat kan overigens niet in de winter, want dan staan de watertappunten in de stalling. Dat is om te voorkomen dat ze bevriezen. Vanaf woensdag gaan monteurs van WML de dorpspompen weer op hun plek terugzetten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

WML dreigde water af te sluiten van oud-medewerker
Inbraak
'Nul inbraken opgelost in gemeente Voerendaal'
Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar
Video: De eerste kop koffie na de vastentijd
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen