Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe openbare golfbaan in Venlo

Geplaatst opmaandag 26 december 2016 - 11:31

Er komt een nieuwe openbare golfbaan met achttien holes in Venlo.

De golfbaan komt in Parc Zaarderheiken, de 'groene long' van industrieterrein Trade Port Noord.

90 hectare
Het betreft een gebied van negentig hectare. De voormalige boerderij van de familie Peelen aan de Heierhoevenweg wordt verbouwd tot clubhuis. Dat maakt directeur Ruud van Heugten van Greenport Venlo bekend. "De overeenkomst wordt in januari of februari getekend."

Floriade
Greenport Venlo ontwikkelt gebieden op en om het voormalig Floriadeterrein. Al vele jaren wordt gesproken over de komst van een golfbaan, maar nu gaat die door, verzekert Van Heugten.

De keus is gevallen op een groep van drie bedrijven, verenigd in de stichting Heyerhoven. Woordvoerder is Arno van Tricht, eigenaar van Nova Course uit Soest. Het adviesbureau houdt zich bezig met het opzetten en beheren van golfbanen, zoals The Dutch in Gelderland, waar het KLM Open wordt gespeeld.

Eigen risico
Heyerhoven gaat de golfbaan voor eigen rekening en risico exploiteren. Hoewel in Horst aan de Maas al twee golfbanen liggen, meent Van Tricht dat er ruimte is voor hun initiatief. Hij voert aan dat de golfbaan een ruimere opzet krijgt, met aandacht voor natuur en recreatie. Zo is het de bedoeling om er paarden te laten weiden.

Als alles meezit, gaat de golfbaan in 2018 open.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen onderzoek naar gevolgen nieuwe golfbaan in Venlo
Golfoorlog in Venlo: 'Geen plek voor nóg een baan'
Ruim 25.000 bezoekers Weekend van de Smaak Venlo
Onderzoek naar planten landbouw
Onderzoekscentrum plantenteelt naar Floriadeterrein
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen