Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe ontwikkelingen in zaak brandstichting Poolse winkel

Geplaatst opvrijdag 1 oktober 2021 - 10:46

De twintig tips over de zaak van de brandstichting bij een Poolse supermarkt in Panningen hebben de politie verder op weg geholpen in het onderzoek.

Zo is inmiddels duidelijk op welk merk en model scooter de twee verdachten reden op de bewuste 19 juni. Verder weet de politie waar de gebruikte bijl vermoedelijk is gekocht.

Flinke steekvlam
Twee mannen bezochten die zaterdag met een scooter de winkel aan het Pastoor Huijbenplein. Met een groene bijl werd de ruit van de zaak ingeslagen. Vervolgens werd er een vloeistof over de pui gesprenkeld en aangestoken. Dat veroorzaakte een flinke steekvlam. Het duo ging er vervolgens op de scooter vandoor in de richting van Neer. Op het voertuig zat een valse kentekenplaat, die in Venlo was gestolen.

Lees ook: Twintig tips over zaak brandstichting supermarkt Panningen

Achtervolging
Op de Heldenseweg kwamen twee agenten, die richting de brandmelding gingen, de vluchtende daders tegen. Dat werd afgelopen dinsdag duidelijk tijdens de tv-uitzending Opsporing Verzocht. De achtervolging werd ingezet en voerde door Neer. Daar sloeg het tweetal een fietspad in. De politie moest niet veel later de achtervolging staken.

De politie vermoedt dat de daders uit de omgeving van Venlo of Roermond komen, omdat ze het fietspad kenden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen